PsychologyNow Team

Οι Ψυχολόγοι μπαίνουν στα σχολεία

Οι Ψυχολόγοι μπαίνουν στα σχολεία

PsychologyNow Team

Δείτε τα σχολεία που θα έχουν ψυχολόγους για την επόμενη σχολική χρονιά.


Σύμφωνα με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 23ης Αυγούστου 2019, "καθορίζουμε τις ομάδες σχολικών μονάδων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων για το σχολικό έτος 2019-2020, σύμφωνα με τον πίνακα του Παραρτήματος Α".

Συγκεκριμένα:

α) Σε κάθε ομάδα σχολείων τοποθετείται ένας (1) Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23. Εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας καταρτίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, κατά την οποία θα ασκεί τα καθήκοντά του, σε κάθε μια από τις πέντε (5) σχολικές μονάδες που έχει τοποθετηθεί. Το πρόγραμμα υποβάλλεται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της ομάδας τοποθέτησης και ο διευθυντής της πολυπληθέστερης σχολικής μονάδας σε μαθητικό πληθυσμό υποβάλλει το πρόγραμμα στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κοινοποιεί το πρόγραμμα στα οικεία ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και Κ.Ε.Σ.Υ.

β) Το έργο των ψυχολόγων υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το οικείο Κ.Ε.Σ.Υ., ο προϊστάμενος του οποίου οργανώνει συναντήσεις των ψυχολόγων για το σκοπό αυτό.

Διαβάστε ποιος είναι ο ρόλος του Σχολικού Ψυχολόγου.

γ) Ο ψυχολόγος υποβάλλει έκθεση στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας της αρμοδιότητάς του, όπου περιγράφονται οι δράσεις
τις οποίες έχει οργανώσει, οι ενημερώσεις - επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπουργική απόφαση 142628/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3032/2017 τ.Β΄) «Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

δ) Η ανωτέρω έκθεση υποβάλλεται από τον διευθυντή του σχολείου στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. και φυλάσσεται στο αρχείο του σχολείου.

ε) Ο ψυχολόγος συμμετέχει στο σύλλογο Διδασκόντων και στην Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Μαθητών, αρκεί αυτό να μην παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων του και δεν υποχρεούται να αναλαμβάνει καθήκοντα και αρμοδιότητες διοικητικής φύσεως και δεν του ανατίθενται καθήκοντα που σχετίζονται με διδακτικό ή εξωδιδακτικό έργο (εφημερίες, αναπληρώσεις κ.ά.).

Η κάλυψη των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών Ε.Ε.Π. που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων από τους πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. του κλάδου ΠΕ23 ψυχολόγων.

Δείτε τους πίνακες με τα σχολεία που θα μπουν οι ψυχολόγοι

Ποιος είναι ο ρόλος του Σχολικού Ψυχολόγου

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...