PsychologyNow Team

Ο Ralph Metzner ερευνητής της επίδρασης του LSD και της επέκτασης της συνείδησης, πέθανε σε ηλικία 82 ετών

Ο Ralph Metzner ερευνητής της επίδρασης του LSD και της επέκτασης της συνείδησης, πέθανε σε ηλικία 82 ετών

PsychologyNow Team
φωτογραφία Ralph Metzner

Ο Ralph Metzner, ψυχοθεραπευτής ο οποίος συνεργάστηκε με τον ψυχολόγο Timothy Leary σε αμφιλεγόμενες μελέτες στο Χάρβαρντ για την επίδραση του LSD και άλλων ναρκωτικών, και που στη συνέχεια πέρασε τη ζωή του ερευνώντας και γράφοντας για την εκτεταμένη συνείδηση σε διάφορα είδη πολιτισμών και πλαισίων, πέθανε στις 14 Μαρτίου 2019 σε ηλικία 82 ετών.


Η σύζυγός του, Cathy Coleman, δήλωσε ότι η αιτία ήταν η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση.

Ο Δρ. Metzner, ο οποίος έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1962, άρχισε να εργάζεται με τους Δρ. Leary και Richard Alpert, οι οποίοι ήταν καθηγητές κλινικής ψυχολογίας και είχαν αρχίσει να διερευνούν θεραπευτικές χρήσεις του LSD, της ψιλοκυβίνης και παρόμοιων παραισθησιογόνων ουσιών.

Οι Δρ. Leary και Alpert απολύθηκαν από το Χάρβαρντ το 1963, εν μέσω αποκαλύψεων ότι είχαν δώσει παραισθησιογόνα σε προπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

Μεταξύ των πρόσφατων ενδιαφερόντων του ήταν το κατά πόσον ορισμένα φάρμακα που έχουν ευρέως κατηγορηθεί, όπως το MDMA (κοινώς γνωστό ως Έκσταση), μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία μετατραυματικής διαταραχής άγχους ή στη φροντίδα στο τέλος της ζωής του ανθρώπου.

Ο Δρ. Metzner είχε τονίσει ότι η επέκταση της συνείδησης δεν είναι ένα μυστήριο, εσωτεριστικό φαινόμενο.

Στην πραγματικότητα, η συνείδησή σας διευρύνεται κάθε πρωί όταν ξυπνάτε, είπε σε μία συνέντευξή του 2015. Ξυπνάτε από ένα όνειρο και λέτε, "Ω, εδώ είναι το δωμάτιό μου, το κρεβάτι μου, η γυναίκα μου, η οικογένειά μου, το σκυλί μου, η δουλειά μου". Αυτή είναι μια σειρά επεκτάσεων της συνείδησης. Και κάθε βράδυ, όταν πηγαίνετε για ύπνο, την κλείνετε. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, να διευρύνετε τη συνείδηση και να είστε σε θέση να συστέλλετε τη συνείδηση και την εστίαση σας.

Το ιδανικό, πρόσθεσε, είναι να την έχεις υπό τον έλεγχό σου.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το nytimes.com και συγγραφέας του άρθρου είναι ο Neil Genzlinger
Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...