PsychologyNow Team

Ψυχολογική στήριξη στα παιδιά που βίωσαν τις πυρκαγιές από τo "Χαμόγελο του Παιδιού"

Ψυχολογική στήριξη στα παιδιά που βίωσαν τις πυρκαγιές από τo "Χαμόγελο του Παιδιού"

PsychologyNow Team
ασθενοφόρο του χαμόγελου του παιδιού μπροστά από ένα σχολείο με πράσινη αυλή

Mε μία νέα πρωτοβουλία, το Χαμόγελο του Παιδιού ανακοινώνει ότι βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που βίωσαν τη φρίκη της πυρκαγιάς.


Ακολουθεί η ανακοίνωση μέσω twitter:

Το Χαμόγελο του Παιδιού διαθέτει για τα παιδιά που βίωσαν την φρίκη της πυρκαγιάς και έχασαν δικούς τους ανθρώπους "Το Σπίτι του Παιδιού". το Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για Παιδιά &Εφήβους,που έχουν εκτεθεί πρόσφατα σε έντονες ψυχοτραυματικές εμπειρίες.

 

χαμόγελο του παιδιού ψυχολογική στήριξη στα παιδιά των πυρκαγιών

 "Σπίτι του Παιδιού"

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή δράση του στον Τομέα της Παιδικής Προστασίας και την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει δημιούργησε «Το Σπίτι του Παιδιού».

«Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί ένα Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας, παιδιά θυματοποιημένα, εμπλεκόμενα σε περιστατικά bullying και γενικά παιδιά που έχουν εκτεθεί πρόσφατα ή παλαιότερα σε έντονες ψυχοτραυματικές εμπειρίες και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, προσαρμογής ή συμπεριφοράς.

«Το Σπίτι του Παιδιού» είναι μία ειδικευμένη υπηρεσία, μοναδική στην Ελλάδα και πρωτοποριακή σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

«Το Σπίτι του Παιδιού» στελεχώνεται από εξειδικευμένη θεραπευτική Ομάδα, η οποία απαρτίζεται από:

  Ψυχίατρο - Επιστημονικά Υπεύθυνο
3 Παιδοψυχιάτρους
3 Κλινικούς ψυχολόγους
1 Κοινωνική λειτουργό
1 Λογοθεραπεύτρια
1 Εργοθεραπευτή
1 Ειδική παιδαγωγό
2 άτομα διοικητικό προσωπικό

«Το Σπίτι του Παιδιού» παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, καθημερινά 9.00 - 21.00 εκτός Σαββατοκύριακου:

- σε παιδιά και εφήβους θύματα που μεγαλώνουν με την οικογένειά τους ή εναλλακτικά (αναδοχή) ή σε πλαίσια φιλοξενίας (ξενώνες, οικοτροφεία, καταφύγια κ.λπ.)
- στις οικογένειες των παιδιών καθώς και στο φροντιστικό προσωπικό δομών, στις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά θύματα κακοποίησης

Η διεπιστημονική θεραπευτική ομάδα του Κέντρου Ημέρας αναλαμβάνει την σφαιρική και ολόπλευρη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπευτική προσπέλαση των πολύπλοκων διαταραχών που τα παιδιά – θύματα αντιμετωπίζουν.

«Το Σπίτι του Παιδιού» παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

- Έγκαιρη παρέμβαση - αξιολόγηση - συμβουλευτική υποστήριξη.
- Διάγνωση και θεραπεία όλου του φάσματος των παιδοψυχιατρικών προβλημάτων.
- Σε παιδιά θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης που εμφανίζουν ψυχοπαθολογικές διαταραχές η όλη προσέγγιση περιλαμβάνει επίσης την σφαιρική αντιμετώπιση όλων των ενδεχόμενων παράλληλων αναγκών τους συμπεριλαμβανομένων της διάγνωσης και θεραπείας ειδικών μαθησιακών αναγκών και της παροχής υπηρεσιών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής διαπαιδαγώγησης.
- Συμβουλευτική σε γονείς, φροντιστές και λοιπά πρόσωπα αναφοράς.
- Παρακολούθηση - καταγραφή - στατιστική επεξεργασία των αναγκών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που απορρέουν από τα περιστατικά κακοποίησης των παιδιών.
- Δράσεις ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης της κοινότητας με στόχο την πρόληψη κάθε μορφής φαινομένων παιδικής κακοποίησης.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» το 2014.


Πηγή: hamogelo.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...