PsychologyNow Team

Aνακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής περί της "Συμβούλου Ψυχικής Υγείας" του ρεπορτάζ για τους βιασμούς

Aνακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής περί της "Συμβούλου Ψυχικής Υγείας" του ρεπορτάζ για τους βιασμούς

PsychologyNow Team

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής με ανακοίνωσή της διαχωρίζει τη θέση της από την "Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας" που μίλησε για τους βιασμούς σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με αφορμή απόψεις, που εκφράστηκαν σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής θεωρεί υποχρέωση της να διαχωρίσει τη θέση της, από οποιονδήποτε αυτοαναγορεύεται ή παρουσιάζεται ως «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας» και υιοθετεί απόψεις, ερμηνείες και προσεγγίσεις επί σοβαρών κοινωνικών και ηθικών ζητημάτων, που προσβάλλουν και διασύρουν τον κλάδο της Συμβουλευτικής.

Η Ε.Ε.Σ. επίσης, επιθυμεί να γνωστοποιήσει το πλαίσιο λειτουργίας της καθώς και τις αυστηρές προδιαγραφές, που ισχύουν για την εγγραφή μελών, από το 1994, έτος ίδρυσης της. Μέλη της Εταιρείας γίνονται κάτοχοι τίτλων σπουδών Συμβουλευτικής, από Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εγνωσμένου κύρους. Τα μέλη της Εταιρείας οφείλουν να πληρούν τα αξιούμενα προσόντα, όπως αυτά περιγράφονται, με μεγάλη αυστηρότητα στο Καταστατικό της.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής εργάζεται σταθερά, για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, από τους Συμβούλους Ψυχικής Υγείας και την αποφυγή εκδήλωσης παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θεωρεί απαραίτητη και προτείνει τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής προσκόμισης του πιστοποιητικού εγγραφής στην Ε.Ε.Σ., για την έναρξη επιτηδεύματος, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια των προσόντων των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...