PsychologyNow Team

Σοκ από την αυτοκτονία της σχεδιάστριας Kate Spade

Σοκ από την αυτοκτονία της σχεδιάστριας Kate Spade

PsychologyNow Team

Θρηνεί ο κόσμος της μόδας με την αυτοκτονία της Kate Spade η οποία υπέφερε από διπολική διαταραχή και δεν είχε αναζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο επειδή φοβόταν το στιγματισμό.


Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας μπορεί πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή της να δήλωνε πως ήταν ευτυχισμένη, ωστόσο οι δικοί της άνθρωποι γνώριζαν ότι ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά.

Ένας από αυτούς ήταν και η αδελφή της, η οποία αποκάλυψε στην ιστοσελίδα The Star πως η Kate Spade αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την ψυχική της υγεία.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αδελφή της σχεδιάστριας αποκάλυψε πως η Spade υπέφερε από διπολική διαταραχή τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια, καθώς και ότι προσπαθούσε μόνη της να θεραπευτεί από το αλκοόλ.

Η αυτοκτονία της Spade την Τρίτη στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη ήταν αναμενόμενο για μένα, ανέφερε η αδελφή της Ρέτα Σάφο, συμπληρώνοντας πως όλη η οικογένειά της είχε αγωνιστεί σκληρά για να βοηθήσει την ταλαντούχα σχεδιάστρια να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

katespaedpsyΜάλιστα, σύμφωνα με τη Σάφο, η αδελφή της όχι μόνο είχε εμμονή από τον θρυλικό ηθοποιό Ρόμπιν Γουίλιαμς, αλλά εμπνεύστηκε και από τον τρόπο που έδωσε τέλος στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς  έπασχε κι αυτός από μανιοκατάθλιψη και βρέθηκε κι εκείνος νεκρός στο διαμέρισμά του, έχοντας μία θηλιά στον λαιμό του. Οι έρευνες μετά επιβεβαίωσαν πως ο θάνατός του οφειλόταν σε αυτοχειρία.

Ο οσκαρικός ηθοποιός, μάλιστα, είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει όσο η γυναίκα του έλειπε από το σπίτι, ενώ δεν είχε αφήσει σημείωμα.

Σχετικά με το γιατί η σχεδιάστρια δεν ζήτησε την βοήθεια κάποιου ειδικού, η αδελφή της απάντησε πως η Spade πίστευε ότι μία τέτοια είδηση θα έβλαπτε τη δημόσια εικόνα και τη δουλειά της.

Επίσης, τα λόγια της Kate Spade σε μία από τις τελευταίες συζητήσεις με την αδελφή της αποδεικνύουν πως η ίδια σκεφτόταν καιρό να αυτοκτονήσει: «Ένα από τα τελευταία πράγματα που μου είπε ήταν: "Ρέτα, ξέρω ότι μισείς τις κηδείες και στις περισσότερες δεν πηγαίνεις, αλλά τουλάχιστον στη δική μου θα ήθελα να έρθεις, σε παρακαλώ’’».

Αναφορικά με τον σύζυγό της, η αδελφή της σχεδιάστριας πρόσθεσε πως ο Άντι προσπαθούσε να τη βοηθήσει για να βρει μια θεραπεία που θα είχε αποτελέσματα σε εκείνη, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν έγινε πραγματικότητα.

Πάντως, από την άλλη πλευρά η New York Post σημειώνει πως η μοιραία απόφαση πάρθηκε από τη σχεδιάστρια λόγω προβλημάτων στον γάμο της, χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί πως η Αμερικανίδα σχεδιάστρια αφαίρεσε τη ζωή της με ένα μαντίλι το πρωί της Τρίτης στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, την ώρα που στο σπίτι ήταν ο άντρας της, αλλά όχι η κόρη της, καθώς είχε φύγει για το σχολείο.

Η ίδια πριν αυτοκτονήσει άφησε ένα σημείωμα στην κόρη της, στο οποίο έγραφε: Μπι, πάντα σε αγαπούσα. Αυτό δεν είναι δικό σου λάθος. Ρώτησε τον μπαμπά.

Η Spade είχε ιδρύσει την εταιρεία Kate Spade Handbags τη δεκαετία του 1990 και διέθετε τουλάχιστον 140 καταστήματα λιανικής σε όλη την Αμερική και περισσότερα από 175 καταστήματα παγκοσμίως.

Το 2016, το brand της πωλήθηκε και δημιούργησε ένα νέο brand που ονομάζεται Frances Valentine.


Πηγή: iefimerida.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...