PsychologyNow Team

«Μαύρα Πρόβατα»: Online Δίκτυο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Εφήβων

«Μαύρα Πρόβατα»: Online Δίκτυο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Εφήβων

PsychologyNow Team

Οι έφηβοι αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με το bullying στο σχολικό τους περιβάλλον, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τον πειραματισμό με τις ουσίες ή τις δυσλειτουργίες μέσα στην οικογένεια, χωρίς να τους είναι εύκολο να τα μοιραστούν και να λάβουν ουσιαστική υποστήριξη.


Η online πλατφόρμα «Μαύρα Πρόβατα» που θέλει να δημιουργήσει το ΚΕΘΕΑ, έρχεται να καλύψει το κενό αυτό, προσφέροντας στους εφήβους έναν ασφαλή διαδικτυακό χώρο, όπου θα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, εμπιστευτικά, ανώνυμα, δωρεάν και με ειδικούς, για όλα εκείνα που τους απασχολούν, λαμβάνοντας ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση.

Το act4Greece στηρίζει τη δράση «Μαύρα Πρόβατα» από 02/05/2018 έως 02/11/2018, με στόχο να συγκεντρωθούν €98.000. Η διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωσης εφήβων από 13 έως 21 χρονών, θα είναι στελεχωμένη από προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, αλλά και φορέων που εξειδικεύονται στην υποστήριξη της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι σημαντική, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «χώρος» ζωτικής σημασίας για τους εφήβους που θα «χτυπούν» την online πόρτα της πλατφόρμας «Μαύρα Πρόβατα». Όλοι οι υποστηρικτές της δράσης θα λάβουν συμβολική ευχαριστήρια επιστολή από το ΚΕΘΕΑ. Επιπρόσθετα, για συνεισφορές:

πάνω από €50, θα αποστέλλεται συμβολικό δώρο από τις καλλιτεχνικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ (κεραμική, φωτογραφία, εικαστικά)

πάνω από €100, πρόσκληση σε εκδήλωση (συναυλία, θεατρικό) που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ με στόχο την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων

πάνω από €1.000, ξενάγηση σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ

πάνω από €10.000, ειδική αναγνώριση ως Μέγας Δωρητής της δράσης «Μαύρα Πρόβατα» σε όλη την προωθητική καμπάνια του project

Σημείωση: Η απόδοση των παραπάνω εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ θα είναι δυνατή, εφόσον οι δωρητές αποστείλουν αποδεικτικό κατάθεσης ποσού και την ταχυδρομική τους διεύθυνση στο fundraising@kethea.gr.

Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με απ’ ευθείας κατάθεση στο Δίκτυο Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στο Λογαριασμό με αριθ. 080/006576-53 (ΙΒΑΝ: GR7701100800000008000657653 / BIC: ETHNGRAA).

Μάθετε περισσότερα.


Πηγή: act4greece.gr

Κάθε προσφορά μέσω του act4Greece αποτελεί δωρεά. Με βάση το αποδεικτικό κατάθεσης στο πρόγραμμα act4Greece, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα εκπίπτουν τις δωρεές αυτές από τα ακαθάριστα έσοδά τους, εφόσον τις εντάξουν στην υλοποίηση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της επιχείρησής τους, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής των δαπανών αυτών στα βιβλία τους την περίοδο που πραγματοποιούνται (αρ. 22 και 23 του ΚΦΕ & ΠΟΛ1113/2015). Για κατοίκους εξωτερικού, ισχύει η νομοθεσία της φορολογικής κατοικίας τους. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.act4greece.gr/faq/

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...