PsychologyNow Team

Νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα στο νοσοκομείο Κορίνθου

Νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα στο νοσοκομείο Κορίνθου

PsychologyNow Team

Νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απέκτησε το νοσοκομείο Κορίνθου.


Νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απέκτησε το νοσοκομείο Κορίνθου. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (26/02/2018), παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιώργου Γιαννόπουλου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκη Νικολόπουλου. Επίσης, εγκαινιάστηκε ο νέος αξονικός τομογράφος, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Ξανθός είχε ανοιχτή συνάντηση με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει επαναλειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η Παιδιατρική Κλινική, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπως επισημάνθηκε.

Στη συνέχεια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συμμετείχε στη συνεδρία με θέμα «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.

Είμαστε σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία, με τις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που προωθούνται εδώ και 2,5 χρόνια, έχουν διασφαλίσει μια διαρκώς βελτιούμενη λειτουργία είπε ο κ. Ξανθός επισημαίνοντας ότι τώρα είναι η ώρα να προωθηθούν κρίσιμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια (π.χ. νέο μοντέλο ΠΦΥ, διαπραγμάτευση τιμών σε νέα φάρμακα, νέο σύστημα προμηθειών κ.α) προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν αξιόπιστη φροντίδα υγείας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση που λαμβάνουν τα νοσοκομεία της χώρας μέσω της αύξησης του ορίου δαπανών, στο «νοικοκύρεμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και στις προσλήψεις προσωπικού. Πραγματοποιήσαμε και έχουμε δρομολογήσει συνολικά 19.500 προσλήψεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη "αιμοδότηση" του συστήματος από συστάσεως ΕΣΥ δήλωσε ο κ. Πολάκης και αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου. Επίσης, επισήμανε την αξιοποίηση και άλλων πηγών χρηματοδότησης όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προγράμματα ΕΣΠΑ, το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας -το οποίο για πρώτη φορά διατίθεται για τη στήριξη του ΕΣΥ- και δωρεές με στόχο την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των κτηριακών υποδομών των νοσοκομείων της χώρας.

Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης των νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) που ανοίγουν αυτή την περίοδο σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αλλά και την αλλαγή κουλτούρας με έμφαση στην πρόληψη, την αγωγή υγείας, τις δράσεις στην κοινότητα, την κατ’ οίκον φροντίδα κτλ.


Πηγή: newsbomb.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...