PsychologyNow Team

Ο Μάικλ Φελπς μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψή του μετά τους Ολυμπιακούς του 2012

Ο Μάικλ Φελπς μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψή του μετά τους Ολυμπιακούς του 2012

PsychologyNow Team
ο Μάικλ Φελπς πανηγυρίζει μία νίκη του σε μία πισίνα

Ο Μάικλ Φελπς απεκάλυψε ότι αντιμετώπισε σοβαρή αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του που τον οδήγησε να σκέφτεται την αυτοκτονία, μετά την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς του 2012.


Μιλώντας πριν λίγες ημέρες σε ένα συνέδριο για την ψυχική υγεία, ο 32χρονος νικητής και χρυσός Ολυμπιονίκης, μίλησε ανοιχτά για τη μακρά μάχη του με την κατάθλιψη που τον παρέλυε και ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια όπως έκανε και εκείνος.

Μετά από κάθε Ολυμπιάδα πιστεύω ότι έπεφτα σε μείζονα κατάθλιψη, δήλωσε ο 32χρονος Φελπς.

Ο Φελπς δήλωσε ότι έφτασε στον «πάτο» μετά τους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο όπου κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια. Για τέσσερις ημέρες παρέμεινε στο δωμάτιό του χωρίς φαγητό ή ύπνο.

Δεν ήθελα να αθλούμαι πια, είπε. Δεν ήθελα να είμαι ζωντανός. Όταν έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της κατάθλιψής του, ο Φελπς είπε: Σκέφτηκα ακόμη και την αυτοκτονία.

Στα δύο τελευταία χρόνια, ο Φελπς έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες του απέναντι στην ψυχική ασθένεια. Για άλλη μια φορά, ο Φελπς δήλωσε ότι τα προβλήματα κατάθλιψης και άγχους του, είχαν ένα βασικό μέρος για τη ζωή του τα τελευταία 17 χρόνια.

Υποτίθεται ότι είμαστε αυτά τα μεγάλα, αρρενωπά, σωματικά ισχυρά ανθρώπινα όντα, αλλά αυτό δεν είναι μια αδυναμία, είπε. Αναζητούμε και θέλουμε βοήθεια.

Ο Φελπς κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την ίδια χρονιά ο 15χρονος από τη Βαλτιμόρη βίωσε το πρώτο του καταθλιπτικό σύμπτωμα.

Ο Φελπς δήλωσε ότι καθώς μεγάλωνε, η κατάθλιψή του τον οδήγησε σε καταχρήσεις ναρκωτικών και αλκοόλ.

Το 2008, μετά την κατάκτηση-ρεκόρ των οχτώ χρυσών μεταλλίων στους Αγώνες του Πεκίνου, ο Φελπς φωτογραφήθηκε καπνίζοντας από ένα ναργιλέ. Επίσης, έχει συλληφθεί δύο φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Έπαιρνα μόνος μου φάρμακα σε καθημερινή βάση για να προσπαθήσω να διορθώσω ό,τι ήταν αυτό από το οποίο προσπαθούσα να ξεφύγω, είπε.

Σε μία προηγούμενη συνέντευξή του, πριν λίγες ημέρες, ο Φελπς είπε ότι θέλει να εξαλείψει το στίγμα που σχετίζεται με την ψυχική ασθένεια.

Η Ψυχική ασθένεια έχει ένα στίγμα γύρω της και αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε ακόμα κάθε μέρα, δήλωσε ο Φελπς. Νομίζω ότι οι άνθρωποι τελικά καταλαβαίνουν ότι η ψυχική ασθένεια είναι πραγματική. Οι άνθρωποι χρειάζεται να μιλήσουν για αυτή και νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί κάτι να αλλάξει.

Ο Φελπς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ως ο Ολυμπιονίκης με τα περισσότερα μετάλλια όλων των εποχών, κερδίζοντας 28 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Πηγή: telegraph.co.uk
Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyΝow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...