PsychologyNow Team

Ο Δρ. Windy Dryden στη Βιωματική Εκπαίδευση του RECBT

Ο Δρ. Windy Dryden στη Βιωματική Εκπαίδευση του RECBT

PsychologyNow Team
εικόνα του Windy Dryden

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής & Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας – R.E.C.B.T., διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Βιωματική Εκπαίδευση με θέμα: «Γνωσιακή-Συμπεριφορική Προπονητική: Μία Λογικοθυμική και Συμπεριφορική Προπονητική Προσέγγιση» (Primary Training in Cognitive-Behavioral Coaching: Rational—Emotive BehavioralCoaching Approach).


Η Βιωματική Εκπαίδευση που διεξάγεται υπό την επιστημονική εποπτεία του Δρ. Windy Dryden, Ομότιμου Καθηγητή στο τμήμα Σπουδών Ψυχοθεραπείας του Κολλεγίου Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Τακτικό Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς υπεύθυνους του Ελληνικού Ινστιτούτου Λογικοθυμικής & Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Δρ. Χρυσούλα Κωστογιάννη & Δρ. Δημήτρη Κατσίκη, έχει διάρκεια 6 μηνών και ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Ποιος είναι ο Δρ. Windy Dryden

Ο Δρ. Windy Dryden είναι Ομότιμος Καθηγητής στο τμήμα Σπουδών Ψυχοθεραπείας του Κολλεγίου Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Τακτικό Μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Υπήρξε ένας από τους πρώτους Βρετανούς που εκπαιδεύτηκαν στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία και έχει εκπαιδευτεί από τους Δρ. Albert Ellis, Δρ. Aaron T. Beck και Δρ. Arnold Lazarus.

Εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας από το 1975. Έχει επιδείξει πολύπλευρη δράση στην καριέρα του μέσω σημαντικών επιτευγμάτων ως κλινικός, εκπαιδευτής, ακαδημαϊκός και συγγραφέας/επιμελητής. Έχει γράψει και επιμεληθεί περισσότερα από 200 βιβλία συμπεριλαμβανομένης της 2ης έκδοσης του βιβλίου "Counseling in a Nut-Shell" (Sage, 2011) και "Rational Emotive Behavior Therapy: Dinstinctive Features" (Routledge, 2009).

Έως πρόσφατα υπήρξε ο συντάκτης του περιοδικού Journal of Rational-Emotive and Cognitive Therapy. Ως εκπαιδευτής έχει εκπαιδεύσει θεραπευτές σε πολλές χώρες όπως Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Νότια Αφρική, Τουρκία και Ισραήλ. Τα κύρια ενδιαφέροντα του αφορούν την Λογικοθυμική και Συμπεριφορική Θεραπεία και Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία, τη σύνδεση μεταξύ συμβουλευτικής και coaching και τη συγγραφή σύντομων και προσβάσιμων βιβλίων αυτοβοήθειας για το ευρύτερο κοινό.

Ο Δρ. Dryden είναι ο συγγραφέας των πρώτων βιβλίων Λογικοθυμικού Συμπεριφορικού Coaching (Rational - Emotive Behavioral Coaching) και είναι εισηγητής Εργαστηρίων Cognitive - Behavioral Coaching παγκοσμίως. Το Νοέμβριο του 2014 πραγματοποίησε διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας με τίτλο Cognitive - Behavior Coaching in One Session.

Δείτε περισσότερα για τη Βιωματική Εκπαίδευση που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...