PsychologyNow Team

Το γενναίο αίτημα μιας υπαλλήλου στον εργοδότη της που βοηθά στην καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής υγείας

Το γενναίο αίτημα μιας υπαλλήλου στον εργοδότη της που βοηθά στην καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής υγείας

PsychologyNow Team

H Mάνταλιν Πάρκερ ζήτησε άδεια για λόγους ψυχικής υγείας και η απάντηση του εργοδότη της, την εξέπληξε ευχάριστα.


Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να ζητήσουμε μια ημέρα άδεια από τη δουλειά μας για θέματα υγείας, αλλά πόσοι από εμάς είμαστε αρκετά γενναίοι για να ζητήσουμε άδεια για λόγους ψυχικής υγείας και μάλιστα να το γνωστοποιήσουμε στους συναδέλφους και στον προϊστάμενο μας;

Λοιπόν, η Μάνταλιν Πάρκερ, μία προγραμματίστρια στις ΗΠΑ, έκανε ακριβώς αυτό, μέσω ενός email. Μέσω του email που έστειλε στους συναδέλφους της, ενημέρωσε ότι θα πάρει δύο ημέρες άδεια για να «επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία της» και η απάντηση του διευθύνοντα συμβούλου πραγματικά την συγκλόνισε.

Μάλιστα έκανε tweet την ανταλλαγή των email τους και συγκέντρωσε πάνω από 30.000 likes και 8.400 retweets.

Ο Ben Congleton, ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος απάντησε στο email, ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την απίστευτη υποστήριξη που έλαβε, που έγραψε γι’ αυτό:

Δεν περίμενα τέτοια απήχηση, αλλά πραγματικά χαίρομαι που μπόρεσα να έχω μία τόσο θετική επίδραση σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Στις απαντήσεις που πήρα, υπήρχαν τόσες πολλές ιστορίες ανθρώπων που θα ήθελαν να δουλεύουν σε ένα μέρος όπου ο διευθύνων σύμβουλός τους θα φρόντιζε για την υγεία τους και τόσοι πολλοί άνθρωποι με συγχαίρουν για το ό,τι έκανα κάτι τόσο καλό. Και προσθέτει:

Ζούμε στο 2017. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ζήτημα της ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας εξακολουθεί να είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, όταν ένας στους έξι ανθρώπους αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντέλλαξαν:

tweet mantal
Καλημέρα σε όλους στην ομάδα μου! Θα πάρω άδεια σήμερα και αύριο για να επικεντρωθώ στην ψυχική υγεία μου. Ας ελπίσουμε ότι θα επανέλθω την επόμενη εβδομάδα 100% ανανεωμένη.

Και η απάντηση του εργοδότη της:

Γεια σου Μάνταλυν. Θέλησα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την αποστολή των email σου. Κάθε φορά που ένας εργαζόμενος κάνει κάτι τέτοιο, μου υπενθυμίζει τη σημασία της άδειας για λόγους ψυχικής υγείας. Δεν το πιστεύω ότι αυτό δεν αποτελεί συνήθη πρακτική σε όλους τους οργανισμούς. Είσαι ένα παράδειγμα για όλους μας και μας βοηθάς να καταπολεμήσουμε το στίγμα, ώστε να μπορέσουμε όλοι να αποδόσουμε όλοι μας ακόμη καλύτερα στην εργασία μας.


 Πηγή: attn.com

Απόδοση - Επιμέλεια: Psychologynow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...