PsychologyNow Team

Ο χάρτης του Μετρό του Λονδίνου επανασχεδιάστηκε για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν αγχώδεις διαταραχές

Ο χάρτης του Μετρό του Λονδίνου επανασχεδιάστηκε για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν αγχώδεις διαταραχές

PsychologyNow Team

Ο Χάρτης του Μετρό του Λονδίνου δημοσιεύθηκε σε νέα έκδοση προκείμενου να βοηθήσει τους επιβάτες που έχουν κλειστοφοβία ή άγχος.


 Ο νέος σχεδιασμός τονίζει τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επιβάτες για να αποφύγουν τις μεγάλες διαδρομές με τούνελ.

Περισσότεροι από τους μισούς των 270 σταθμών του Μετρό είναι υπέργειοι και μόνο οι γραμμές Victoria και Waterloo & City είναι εντελώς υπόγειες.

Ο Nicky Lidbetter, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής κοινότητας για το άγχος Anxiety UK, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η μετακίνηση με το Μετρό μπορεί να είναι δύσκολη και να δημιουργεί προβλήματα για όσους αντιμετωπίζουν αγχώδεις διαταραχές όπως κρίσεις πανικού και κλειστοφοβία».

«Αυτός ο νέος χάρτης είναι εξαιρετικά χρήσιμος για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τις διαδρομές όπου υπάρχουν τούνελ, χρησιμεύοντας σαν μία μεγάλη βοήθεια προσχεδιασμού της μετακίνησής τους, αυξάνοντας παράλληλα την πρόσβαση τους στις δημόσιες συγκοινωνίες. Ελπίζω ειλικρινά ότι ο χάρτης αυτός θα ενθαρρύνει όσους έχουν κλειστοφοβία ή και κρίσεις πανικού και που μέχρι τώρα απέφευγαν να χρησιμοποιούν αυτή τη δημόσια συγκοινωνία εξαιτίας του φόβου τους, να επανεξετάσουν τη χρήση της».

Εκπρόσωπος των Δημόσιων Συγκοινωνιών δήλωσε: «Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες για όλους εμάς, είναι να κάνουμε το μετρό του Λονδίνου εύκολα προσβάσιμο για όλους».

«Αυτός ο νέος χάρτης είναι μόνο ένα από τα εργαλεία που δημιουργήσαμε ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των πελατών μας για να κάνουμε το δίκτυο μεταφορών πιο προσιτό, καθιστώντας τα ταξίδια ευκολότερα και πιο άνετα για όλους τους επιβάτες μας», συμπλήρωσε.


 Πηγή: The Telegraph

Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...