PsychologyNow Team

Νέο Δελτίο Τύπου του ΣΕΨ για τις Συμβάσεις στην Ειδική Αγωγή | 26-1-17

Νέο Δελτίο Τύπου του ΣΕΨ για τις Συμβάσεις στην Ειδική Αγωγή | 26-1-17

PsychologyNow Team

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων των Ψυχολόγων για την Ειδική Αγωγή και για την κινητοποίηση της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κινητοποιήση-διαμαρτυρία των συναδέλφων Ψυχολόγων και των υπολοίπων επαγγελματιών της Ειδικής Αγωγής που έχει ορισθεί για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 10 το πρωί στη Βουλή με σκοπό την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνωμής σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές του νόμου από τον ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείο Υγείας στον τομέα αυτό.

Θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις του ΕΟΠΥΥ στον ευαίσθητο αυτό τομέα είναι πραξικοπηματικές, αποσπασματικές και πρόχειρες. Θα οδηγήσουν απλώς σε περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην οικονομική εξόντωση ασφαλισμένων και επαγγελματιών.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ εκφράζει τη συμπαράστασή του και στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (παιδιά, γονείς, οικογένειες) για τους οποίους είναι ζωτικής σημασίας οι υπηρεσίες ειδικής αγωγής. Οι αλλαγές αυτές από τον ΕΟΠΥΥ επιφέρουν σύγχυση και ταλαιπωρία στους πολίτες και ειδικότερα δεν αναμόρφωνουν τις ήδη υποβαθμισένες υπηρεσίες Ψυχολόγου.

Ζητάμε άμεσα να δοθεί επαρκής μεταβατικός χρόνος ώστε να υπάρξει ουσιώδης και εποικοδομητικός διάλογος για την πραγματική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Ειδικής Αγωγής. Το ήδη υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής πρέπει να αναθεωρηθεί λαμβάνοντας υπόψιν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα διαγνώσεων και θεραπειών ώστε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να έχουν πρόσβαση και σε υπηρεσίες Ψυχολόγου με εγκυρότητα και αξιοπιστία.

Το ΔΣ του ΣΕΨ

Δείτε το ΔΤ

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...