PsychologyNow Team

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ για τις Συμβάσεις Παροχής Ειδικής Αγωγής των Ψυχολόγων με τον ΕΟΠΥΥ - 14/01/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ για τις Συμβάσεις Παροχής Ειδικής Αγωγής των Ψυχολόγων με τον ΕΟΠΥΥ - 14/01/17

PsychologyNow Team

O Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων μετά την συνάντηση που πραγματοποιηθήκε στα γραφεία του ΣΕΨ με συναδέλφους εργαζόμενους και ιδιοκτήτες Κέντρων Ειδικής Αγωγής, διευκρινίζει τα ακόλουθα:


1. Ο ΣΕΨ έχει από το 2013, με εισηγήσεις που έχει καταθέσει στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίς και τον ΕΟΠΥΥ, πλήρεις προτάσεις μεταρρύθμισης στον τομέα του έργου και των αμοιβών Υπηρεσιών Ψυχολόγου.

2. Όταν αιφνιδιαστικά, εν μέσω αργιών και με μηδενική προθεσμία, κλήθηκε ο ΣΕΨ να τοποθετηθεί επί του προπλάσματος συμβάσεων της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, έστειλε αυθημερόν διορθώσεις για να απαλείψει τις απαράδεκτες υποβαθμίσεις του έργου, των πράξεων και των αμοιβών των Ψυχολόγων.

3. Οι διορθώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν δηλώνουν ότι ο ΣΕΨ αποδέχεται τον όλο σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ και τα προπλάσματα των συμβάσεων.

4. Ο ΣΕΨ, από την πρώτη συνάντηση των φορέων της Ειδικής Αγωγής στον ΕΟΠΥΥ, συντάχθηκε με το αίτημα των υπόλοιπων κλάδων για παράταστη της διαπραγμάτευσης, θεωρώντας την διαδικασία του ΕΟΠΥΥ πραξικοπηματική, εκβιαστική και πρόχειρη.

5. Ο ΣΕΨ συμφώνησε σε όλα τα σημεία του κοινού κειμένου διαμαρτυρίας των φορέων της Ειδικής Αγωγής το οποίο τελικά μετά λύπης δεν συνυπέγραψε, διότι δεν συμπεριελήφθησαν τα αιτήματα του κλάδου των Ψυχολόγων για πράξεις και ίσες αμοιβές.

6. Εξυπακούεται ότι ο ΣΕΨ είναι καταφανώς αντίθετος στην υιοθέτηση clawback και rebate στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, τα οποία θα επιφέρουν σύγχυση και ταλαιπωρία στους πολίτες, καθώς και οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση των επαγγελματιών.

7. Ο ΣΕΨ δεν προτίθεται να συναινέσει σε οποιαδήποτε μορφή συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν εξασφαλίζουν:

α) σαφή προσδιορισμό των πράξεων των Ψυχολόγων

β) εξίσωση των αμοιβών των συνεδριών όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων

γ) ίδιο αριθμό συνεδριών για όλες τις ειδικότητες

δ) κατάργηση των προβλεπόμενων clawback και rebate

ε) πρόβλεψη ρήτρας για την καθυστέρηση των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

στ) επαρκή χρόνο διαβούλευσης

Ο ΣΕΨ, όπως επανειλημμένα έχει επιδείξει, προασπίζει πάντα τη θεσμική αναβάθμιση του επαγγέλματος και τα συμφέροντα των επαγγελματιών Ψυχολόγων.

 

Εκ του ΔΣ του ΣΕΨ

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...