PsychologyNow Team

Η Κόλαση των Ψυχικά Ασθενών στην Ινδονησία

Η Κόλαση των Ψυχικά Ασθενών στην Ινδονησία

PsychologyNow Team

Ο οργανισμός Human Rights Watch αναφέρει σε έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, ότι στην Ινδονησία τα άτομα με ψυχοκοινωνικές αναπηρίες, είναι συχνά αλυσοδεμένα ή εξαναγκάζονται να μπαίνουν σε ιδρύματα όπου εκεί αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες.


Η έκθεση 74 σελίδων, με τίτλο «Ζώντας στην κόλαση: Παραβιάσεις κατά των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ινδονησία» εξετάζει πώς οι άνθρωποι με ψυχική ασθένεια συχνά καταλήγουν αλυσοδεμένοι ή κλειδωμένοι σε υπερπλήρη και ανθυγιεινά ιδρύματα, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, λόγω του στιγματισμού και της απουσίας επαρκών κοινοτικών υπηρεσιών υποστήριξης ή δομών ψυχικής υγείας. Στα ιδρύματα αυτά, αντιμετωπίζουν σωματική και σεξουαλική βία, ακούσια θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με ηλεκτροσόκ, απομόνωση και αναγκαστική αντισύλληψη.

«Το αλυσοδέσιμο των ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις είναι παράνομο στην Ινδονησία και όμως παραμένει μια διαδεδομένη και βάρβαρη πράξη», δήλωσε η Kriti Sharma, ερευνήτρια για τα δικαιώματα της αναπηρίας στη Human Rights Watch και συντάκτρια της έκθεσης. «Οι άνθρωποι χάνουν τόσα χρόνια από τη ζωή τους κλειδωμένοι σε αλυσίδες, ζώντας σε ξύλινα κουτιά, σε κλουβία και σε κατσικίσια υπόστεγα επειδή οι οικογένειες δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν και η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές ανθρωπιστικές λύσεις».

Δείτε το βίντεο της ντροπής

------------------------------------------

Πηγή: Human Rights Watch

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...