PsychologyNow Team

Το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική για επιχειρηματίες και εργαζόμενους

Το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική για επιχειρηματίες και εργαζόμενους

PsychologyNow Team

Το πρώτο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Αττική, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους θα λειτουργήσει από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία».


Προχωράει η υλοποίηση της πρότασης, όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του επιμελητηρίου, η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Στην εκδήλωση μίλησε και το διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Τσίγγανος, εκτιμώντας ότι, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας θα μπορούσε να λειτουργήσει και μέσα στην άνοιξη.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι, το θέμα της ψυχικής υγείας στο επιχειρείν είναι πολύ σοβαρό και για αυτό απαιτούνται και δραστικές παρεμβάσεις. Επίσης, εστίασε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας και στην ενθάρρυνση της επίσκεψης ανθρώπων σε ειδικούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις σοβαρές κρίσεις που έπληξαν την οικονομία και το επιχειρείν, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση προς επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Η πρόεδρος του φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», Αθηνά Πάσσιου, εξήγησε ότι στο Κέντρο Ημέρας θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής, θα δίνεται βαρύτητα στην πρόληψη και την συμβουλευτική.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.euro2day.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...