PsychologyNow Team

Υποβλήθηκε πρόταση νόμου για υποχρεωτική παροχή Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας στο χώρο εργασίας

Υποβλήθηκε πρόταση νόμου για υποχρεωτική παροχή Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας στο χώρο εργασίας

PsychologyNow Team

Ένας νέος νόμος που απαιτεί από τις επιχειρήσεις να προσφέρουν εκπαίδευση για την παροχή πρώτων βοηθειών για την ψυχική υγεία υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας.


Ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντιν Ράσελ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στον έγκαιρο εντοπισμό των πρώιμων προβλημάτων ψυχικής υγείας σε περισσότερους ανθρώπους στο χώρο εργασίας.

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που εκπαιδεύουν ήδη το προσωπικό τους στις πρώτες βοήθειας ψυχικής υγείας (ΠΒΨΥ), αλλά αυτό δεν αποτελεί νομική απαίτηση. Ο Ράσελ δήλωσε στους βουλευτές ότι η υποχρεωτική εκπαίδευση στις ΠΒΨΥ στο χώρο εργασίας θα έσωζε ζωές.

Οι άνθρωποι δεν φορούν πάντα επιδέσμους για να δείξουν πού έχουν άγχος και κατάθλιψη, είπε στους βουλευτές. Αυτό το νομοσχέδιο θα σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν ένα άτομο που θα τους υποδεικνύει τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται.

Η αύξηση των πρώτων βοηθειών για την ψυχική υγεία

Η ιδέα αυτή συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2018, ένα ψήφισμα για την εκστρατεία "Where's Your Head At!" για την υποχρεωτική ύπαρξη ενός ατόμου για ΠΒΨΥ σε κάθε χώρο εργασίας συγκέντρωσε περισσότερες από 200.000 υπογραφές.

Η πρόσθετη εκπαίδευση θα είχε κόστος για τις επιχειρήσεις, αλλά οι υποστηρικτές της εκστρατείας υπογραμμίζουν τον αυξανόμενο αριθμό εργάσιμων ημερών που χάνονται λόγω κακής ψυχικής υγείας.

Το «Health and Safety Executive» εκτιμά ότι οι ψυχικές ασθένειες ευθύνονται για περίπου το ήμισυ όλων των περιπτώσεων αναρρωτικών αδειών πέρυσι.

«Αποτρέψτε την απώλεια άλλων ανθρώπων»

Ο Ράσελ πιστεύει ότι η αλλαγή θα μπορούσε να περιορίσει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και το NHS και τελικά να σώσει ζωές.

Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω αυτούς που έχουμε χάσει, δήλωσε. Αλλά μέσω της έγκαιρης παρέμβασης και της διασφάλισης της σωστής καθοδήγησης, τη σωστή στιγμή, μέσω αυτού του νομοσχεδίου θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την απώλεια άλλων ανθρώπων στο μέλλον.

Ο Ράσελ επιχείρησε να προωθήσει παρόμοια νομοθεσία το 2021, αλλά το νομοσχέδιο δεν προχώρησε περαιτέρω. Η υπουργός Υγείας Μαρία Κάουλφιλντ παρακολούθησε την ομιλία του από τα κυβερνητικά έδρανα.

Απευθυνόμενος απευθείας σε αυτήν, ο Ράσελ είπε: Αυτό δεν είναι ένα αίτημα που απλά θα χαθεί, θα επιστρέψω αν χρειαστεί. Είναι μια αλλαγή που θα κάνει τεράστια διαφορά.


Πηγή: BBC

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...