PsychologyNow Team

O Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος γιορτάζει την Εβδομάδα της Ψυχολογίας

O Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος γιορτάζει την Εβδομάδα της Ψυχολογίας

PsychologyNow Team

Ο Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος (APA) έχει αναγνωρίσει την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου ως «Εβδομάδα Ψυχολογίας», με σκοπό να ανυψώσει το προφίλ της επιστήμης και του επαγγέλματος της ψυχολογίας και να γιορτάσει τις πολλές συνεισφορές της προς όφελος της κοινωνίας και της βελτίωσης της ζωής.


Η ψυχολογία ως η επιστήμη της συμπεριφοράς, αγγίζει κυριολεκτικά όλες τις πλευρές της ζωής μας, είπε ο πρόεδρος του APA, Φράνκ Γόρελλ, Ph.D. Η επιλογή μιας εβδομάδας για να δώσει έμφαση στον τομέα της ψυχολογίας, ο APA ελπίζει πως θα αυξήσει την κατανόηση του κοινού και την εκτίμησή του, για την πολλαπλή συνεισφορά της ψυχολογίας σε τομείς όπως αυτοί της φροντίδας της υγείας, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας και της εργασίας.

Η εβδομάδα αναγνώρισης της ψυχολογίας θα διανύσει το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 17 Απριλίου, ως το Σάββατο 23 Απριλίου.

To διοικητικό συμβούλιο του APA ψήφισε ομόφωνα στη συνάντηση της 1ης Μαρτίου να οροθετηθεί ως τέτοια αυτή η εβδομάδα, με την πιθανότητα αυτό να γίνει ένα ετήσιο γεγονός.

Η οριοθέτηση μιας Εβδομάδας της Ψυχολογίας θα δώσει στους ψυχολόγους την ευκαιρία να στρέψουν την προσοχή στην συνεισφορά της επιστήμης και του επαγγέλματός τους, τόσο από κλινική όσο και από επιστημονική σκοπιά λέει ο Γόρελλ. Ξέρουμε από τη δημοσκοπική έρευνά μας ότι το κοινό έχει μια θετική γνώμη για την ψυχολογία, αλλά ανεπαρκή γνώση των μυρίων επιτευγμάτων της. Ελπίζουμε ότι οι ψυχολόγοι και οι καθηγητές της ψυχολογίας διεθνώς, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την εβδομάδα για να αυξήσουν τη συνειδητοποίηση του κοινού όσον αφορά την τεράστια δουλειά των ψυχολόγων, τόσο ιστορικά όσο και στις μέρες μας.

Η τρίτη εβδομάδα του Απριλίου επιλέχθηκε μερικώς γιατί περικλείει ήδη την Ημέρα της Ψυχολογίας στα Ηνωμένα Έθνη, μια ετήσια ευκαιρία να μοιραστούμε με την κοινότητα των Η.Ε. τον ρόλο της ψυχολογίας στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων.

Η φετινή 15η εορτή της Ημέρας της Ψυχολογίας στα Η.Ε. θα γίνει στις 21 Απριλίου με θέμα Χτίζοντας την Ελπίδα: η Συνεισφορά της Ψυχολογίας στον Οδικό Χάρτη για τη Δραστηριοποίησή μας όσον αφορά την Κλιματική Αλλαγή.

Οι ομιλητές θα ενώσουν την επιστημονική θεωρία και την πρακτική της ψυχολογίας για να συζητήσουν τις τελευταίες έρευνες πάνω στην κλιματική αλλαγή και θα παρουσιάσουν αποδεδειγμένες στρατηγικές για να βοηθήσουν τα Η.Ε. και άλλες ομάδες, να μετριάσουν τις επιπτώσεις και να προσαρμοστούν πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις που προκύπτουν εξαιτίας της αλλαγής κλίματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά.


Απόδοση: Νταλιακούρα Παναγιώτα, απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr
Πηγή

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...