PsychologyNow Team

Safe Place: το πρώτο «on demand κατάστημα» προαγωγής της ψυχικής υγείας άνοιξε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Safe Place: το πρώτο «on demand κατάστημα» προαγωγής της ψυχικής υγείας άνοιξε στο Ηνωμένο Βασίλειο

PsychologyNow Team

Η ψυχική υγεία ξεκινά με την υπεράσπισή της, όχι μόνο με τη θεραπεία.


Ένα κατάστημα, που θα παραμένει ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας πρόσβαση σε μια ανακουφιστική συζήτηση με ένα εξειδικευμένο επαγγελματία.

Στο κατάστημα μπορούν να προσέρχονται οι άνθρωποι όχι μόνο όταν αισθάνονται χάλια ή καταβεβλημένοι αλλά και όταν θέλουν να εργαστούν προληπτικά για την ψυχική τους υγεία. Ακριβώς όπως θα πήγαιναν στο γυμναστήριο για τη σωματική τους υγεία.

Ο χώρος θα είναι επίσης ένα νέο σπίτι για εργαστήρια και ομαδικές συνεδρίες, ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους με τις ίδιες αξίες και ανάγκες που θέλουν να δουλέψουν με άλλους ανθρώπους. Ένα μέρος για την κοινότητα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αναφέρουν χαρακτηριστικά: Γνωρίζουμε ότι δε χρειάζεται να ασχοληθούν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο για να αλλάξει θετικά η κουλτούρα γύρω από την ψυχική υγεία, αλλά μόνο μια μικρή, αποφασιστική ομάδα που δεν αρνείται τη συζήτηση για την ψυχική υγεία.

Αυτοί είστε εσείς.

Κάθε φορά που εισέρχεστε στο χώρο μας, δίνετε την άδεια και σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Κάθε φορά που μοιράζεστε μια ανάρτηση για την ψυχική υγεία, κάθε φορά που λέτε σε έναν φίλο σας για εμάς, κάθε φορά που μιλάτε για την ψυχοθεραπεία ή για το πώς πραγματικά αισθάνεστε, όλες αυτές είναι μικρές πράξεις που θα βοηθήσουν στην αναδιαμόρφωση της αντίληψης για την ψυχική υγεία στην ευρύτερη κοινωνία και θα συμβάλουν μαζικά προς ένα διαρκές καλό.

Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι.

Όπου κι αν βρίσκεστε, όπως κι αν αισθάνεστε - δεν είστε μόνοι σας σε αυτό. Είμαστε μαζί σας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...