PsychologyNow Team

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

PsychologyNow Team
Image credit: samer daboul / pexels.com

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1954 και γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου κάθε έτους για την προώθηση της διεθνούς συντροφικότητας, της ευαισθητοποίησης των παιδιών παγκοσμίως και της βελτίωσης της ευημερίας τους.


Η 20η Νοεμβρίου είναι μια σημαντική ημερομηνία, καθώς είναι η ημερομηνία που το 1959 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Είναι επίσης η ημερομηνία που το 1989 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.

Από το 1990, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σηματοδοτεί επίσης την επέτειο της ημερομηνίας κατά την οποία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τόσο τη Διακήρυξη όσο και τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.


Διαβάστε σχετικά: 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών


Μητέρες και πατέρες, δάσκαλοι, νοσηλευτές και γιατροί, κυβερνητικοί ηγέτες και ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικοί και κοινοτικοί γέροντες, μεγιστάνες επιχειρήσεων και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, καθώς και οι ίδιοι οι νέοι και τα παιδιά, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να καταστήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σημαντική για τις κοινωνίες, τις κοινότητες και τα έθνη τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού προσφέρει στον καθένα από εμάς, ένα εμπνευσμένο σημείο εισόδου για να υποστηρίξουμε, να προωθήσουμε και να γιορτάσουμε τα δικαιώματα των παιδιών, που θα μεταφραστούν σε διαλόγους και δράσεις, που θα οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...