PsychologyNow Team

Καλώς ήλθατε στο «Δωμάτιο Κλάματος» στην Ισπανία, ένα βήμα για το σπάσιμο του στίγματος της ψυχικής ασθένειας

Καλώς ήλθατε στο «Δωμάτιο Κλάματος» στην Ισπανία, ένα βήμα για το σπάσιμο του στίγματος της ψυχικής ασθένειας

PsychologyNow Team

Φωτεινά σχεδιασμένο δωμάτιο, πληθωρικός ροζ φωτισμός, μπανιέρα για χαλάρωση και πολλά τηλέφωνα με ένα τηλεφωνικό κατάλογο δίπλα με πρόσβαση σε αριθμούς ψυχολόγων. Μια πινακίδα στη γωνία γράφει: "Γωνία για Κλάμα", ενώ στην είσοδο θα βρείτε γραμμένο το "Εισέλθετε και κλάψτε".


Καλώς ήρθατε στο «Δωμάτιο Κλάματος» της Ισπανίας. Ένα μέρος αφιερωμένο στην υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και θέλουν να τα βγάλουν προς τα έξω.

DwmatioKlamatosIspania e1

Μαζί με άλλα απαραίτητα εφόδια, όπως κουτιά με χαρτομάντιλα και ένα άνετο σημείο για να καθίσετε, το "Δωμάτιο Κλάματος" διαθέτει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε ψυχολόγους, αν οι επισκέπτες θέλουν να ζητήσουν βοήθεια. Το δωμάτιο διαθέτει επίσης αρκετές τηλεφωνικές συσκευές για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

DwmatioKlamatosIspania e2

Το "La Lloreria", που μεταφράζεται ως "Δωμάτιο κλάματος", βρίσκεται σε ένα κτίριο στο κέντρο της Μαδρίτης και αποτελεί πρωτοβουλία της ισπανικής κυβέρνησης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα ψυχικής ασθένειας και την εξάλειψη των διαφόρων ταμπού που σχετίζονται με αυτά.

DwmatioKlamatosIspania e3

Αυτό συμβαίνει μία εβδομάδα αφότου ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέντρο Σάντσεζ ανακοίνωσε ξεχωριστά μια πρωτοβουλία 100 εκατομμυρίων ευρώ για την ψυχική υγεία, η οποία θα περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για αυτοκτονίες.

DwmatioKlamatosIspania e4

Δεν είναι ταμπού, είναι ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας για το οποίο πρέπει να μιλάμε, να το κάνουμε ορατό και να ενεργούμε αναλόγως, δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις ψυχικές ασθένειες, καθώς εγκαινίασε το σχέδιο στις 10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

DwmatioKlamatosIspania e5

Τα θέματα ψυχικής υγείας, το άγχος και το κλάμα ήταν ένα θέμα που αποσιωπήθηκε στην Ισπανία, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της έλλειψης ευαισθητοποίησης και συζήτησης για τα θέματα αυτά.


Διαβάστε σχετικά: Eίναι κακό να κλαίμε; Μύθοι και αλήθειες για το κλάμα


Το κίνητρο πίσω από την πρωτοβουλία είναι να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι είναι φυσιολογικό να βρουν χρόνο και να κλάψουν για λίγο αντί να τα κρατούν όλα μέσα τους και να εξομαλύνουν τη συζήτηση για θέματα ψυχικής ασθένειας.

Μόνο το 2019, τουλάχιστον 3.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αυτοκτονία στην Ισπανία, που αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά τα φυσικά αίτια. Ένας στους 10 εφήβους έχει διαγνωστεί με κάποια κατάσταση ψυχικής υγείας, ενώ το 5,8% του συνολικού πληθυσμού πάσχει από άγχος, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

NEO BANNER ODHGOS SPOUDWN 21 22 ARXIKH

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Διαβαστε ακομη

Βρείτε μας στα...