PsychologyNow Team

O ρατσισμός της έκλεψε το όνειρο. 70 χρόνια αργότερα, το όνειρο της έγινε πραγματικότητα

O ρατσισμός της έκλεψε το όνειρο. 70 χρόνια αργότερα, το όνειρο της έγινε πραγματικότητα

PsychologyNow Team

Μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας, κάποια στιγμή θα τα πραγματοποιήσετε.


RatsismosOneiro e1Αυτή η πανέμορφη νύφη είναι η 94χρονη Μάρθα Τάκερ, η οποία δοκιμάζει επιτέλους το νυφικό που ονειρευόταν για 70 χρόνια. Όταν παντρεύτηκε το 1952, η μέλλουσα νύφη απαγορεύτηκε να εισέλθει σε καταστήματα νυφικών στην Αλαμπάμα διότι υπήρχε φυλετικός διαχωρισμός. Το όνειρό της να φορέσει ένα δαντελένιο φόρεμα με κεντημένα μανίκια - ακόμη και να το δοκιμάσει, δεν πραγματοποιήθηκε τότε.

 

Αλλά όταν η εγγονή της Άντζελα Στρότζιερ ανακάλυψε ότι η Mάρθα δεν είχε δοκιμάσει ποτέ νυφικό, της έκλεισε αμέσως ραντεβού σε ένα τοπικό κατάστημα νυφικών. Όταν τελικά έφτασε η μέρα και η Μάρθα κατάφερε να δοκιμάσει το φόρεμα που είχε φανταστεί 70 χρόνια νωρίτερα, έμοιαζε με μία αστραφτερή νύφη.

RatsismosOneiro e2

Είχε επιλέξει ένα φόρεμα με κεντημένα μανίκια, δαντελένιο ντεκολτέ μπροστά και παγιέτες ραμμένες παντού. Η περίσταση ήταν γλυκόπικρη - ο σύζυγος της Μάρθας, ο Λιμάν, πέθανε το 1975, λίγα χρόνια πριν από την 25η επέτειο του γάμου τους. Και παρόλο που είπε ότι θα ήθελε να μπορούσε να την είχε δει με το φόρεμα, το συναίσθημα της χαράς στη θέα του εαυτού της ήταν πάνω από τις προσδοκίες της.

Δεν μπορώ καν να εξηγήσω το συναίσθημα που ένιωσα βλέποντας τον εαυτό μου με το νυφικό, είπε. Ήταν σαν να παντρευόμουν ξανά από την αρχή.

RatsismosOneiro e3

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...