PsychologyNow Team

McKayla Maroney – «Αν δε φταίει η εθνική ΗΠΑ που έμενα ολομόναχη, γυμνή μαζί του, τότε ποιος;»

McKayla Maroney – «Αν δε φταίει η εθνική ΗΠΑ που έμενα ολομόναχη, γυμνή μαζί του, τότε ποιος;»

PsychologyNow Team

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ενόργανης McKayla Maroney συγκλονίζει μιλώντας για την κακοποίηση που υπέστη από τον Larry Nassar, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης των ΗΠΑ.


Όταν το κίνημα #MeToo, ξεκίνησε να «ξηλώνει» τα ρούχα της πατριαρχίας, πολλές ήταν οι αθλήτριες οι οποίες βρήκαν το θάρρος και βγήκαν μπροστά, αποκαλύπτοντας τις προσωπικές του οδυνηρές εμπειρίες κακοποίησης.

Το ίδιο συνέβη και με αθλήτριες στις ΗΠΑ, οι οποίες μίλησαν για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τον Larry Nassar, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης των ΗΠΑ.

Ασέλγησε σε περισσότερες από 265 γυναίκες και κορίτσια, ανάμεσά τους οι Simone Biles, Aly Raisman, Gabby Douglas και McKayla Maroney και, το 2017, καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκισης.

Ακούστηκαν πολλές φωνές, όμως η McKayla Maroney τώρα ύψωσε τη δική της.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε για πρώτη φορά για όσα υπέστη, στράφηκε ενάντια στην Διεθνή Ομοσπονδία Ενόργανης (FIG) που απέτυχε να την προστατεύσει και αποκάλυψε όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο.

Η ίδια επέλεξε να μοιραστεί την αλήθεια στο Twitter, απαντώντας σε μία συναθλήτριά της, η οποία έγραψε πως η ενόργανη με διέλυσε πολύ περισσότερο ψυχικά, απ’ ό, τι σωματικά.

Και εμένα κορίτσι μου, #metoo, γράφει στην αρχή της ανάρτησής της η McKayla Maroney.

Μου πήρε μέχρι τώρα για να μπορέσω να βρω τον εαυτό μου, την υγεία μου, τη φωνή μου ξανά… Κι έχουν περάσει 9 χρόνια από τους Ολυμπιακούς μου. Δεν είσαι μόνη. Μιλάω με πολλές αθλήτριες και όλες ένιωσαν το ίδιο.


Διαβάστε σχετικά: Γιατί τώρα;


Η ίδια συνεχίζοντας, αναφέρει ένα – ένα όσα βίωσε, κατηγορώντας τη FIG πως έδωσε 100% προτεραιότητα στην τηλεόραση από τον αθλητισμό κάθε φορά – και δε δουλεύει καν, η τηλεθέαση έπεσε, ενώ πρόσθεσε πως οι αδιανόητα επικίνδυνοι κανονισμοί» των οργανισμών «με πίεσαν να αποσυρθώ. Έχω τόσα παράπονα.

Οι γονείς αντιμετωπίζονται ως περισπασμός, είχαμε πρόβλημα αν τους μιλούσαμε. Η μαμά μου μού έστελνε πακέτα με φαγητό στο ξενοδοχείο μου στο Τόκιο, επειδή πεινούσα. Έκανε ό, τι μπορούσε για να με βοηθήσει, έγραψε.

Η εθνική ενόργανης λέει πως δεν έχει ευθύνη για την κακοποίηση που συνέβη. Τότε ποιος έχει; Ήμουν ανήλικη στο Τόκιο και στο Λονδίνο.

Δεν μας άφηναν να δούμε τους γονείς μας μέχρι μετά τους αγώνες, δεν τους άφηναν να μείνουν στα ξενοδοχεία μας και να μας μιλήσουν. Ήμασταν στη “φροντίδα της εθνικής”.

Και εξέφρασε την οργή της απέναντι στην εθνική.

Όταν ήμουν κάτω από τη “φροντίδα σας” στο Τόκιο και αγωνιζόμουν για τις ΗΠΑ στα 15 μου, και οι γονείς μου δεν μπορούσαν να μείνουν στο ξενοδοχείο μου ή να με δουν…

Όταν ήμουν ολομόναχη, γυμνή με τον Larry Nassar πάνω μου για 50 λεπτά. Ποιος έφταιγε;

Η McKayla Maroney υποστήριξε, τέλος, πως όταν θέλησε να πει σε μία συναθλήτριά της τι της είχε συμβεί, μία μεγαλύτερη συναθλήτρια που θαύμαζα, μου είπε “Σκάσε και μην ξαναπείς τίποτα τέτοιο για το Larry Nassar”. Με τρόμαξαν τόσο, οπότε άκουσα και δεν είπα τίποτα για πολύ καιρό. Το καταπίεσα μέχρι που ξαναβγήκε στην επιφάνεια, το 2015.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.tanea.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...