Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Υγείας με Εφαρμογή του Αξιολογικού Προτύπου

Νέο «καινοτόμο» Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης & Επαγγελματικής Εξειδίκευσης σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Το IST College θα προσφέρει από τον Σεπτέμβριο του 2020, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς Ομίλους Υγείας, το καινοτόμο πρόγραμμα «Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Υγείας με Εφαρμογή του Αξιολογικού Προτύπου».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται με την συνεργασία του διακεκριμένου, Ομότιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Ρ. Σολδάτου, Επιστημονικού Υπευθύνου του προγράμματος, και μιας διεπιστημονικής ομάδας καταξιωμένων επαγγελματιών στην φροντίδα της Ψυχοσωματικής Υγείας όπως και επιστημόνων με μακρά εμπειρογνωμοσύνη στην άσκηση της Συμβουλευτικής και σε ποικίλες Ψυχοθεραπείες.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω μιας συστηματοποιημένης εκπαίδευσης των εκπαιδευομένων με την μέθοδο του ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ώστε να τους εφοδιάσει με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων που θα τους κάνει ικανούς να αντιμετωπίσουν διάφορες ψυχοπιεστικές καταστάσεις που σχετίζονται με προβλήματα ζωής ή ως απόρροια σωματικής νόσου.

Η διαχείριση κρίσεων και η επίλυση προβλημάτων, η αντιμετώπιση ψυχολογικών αντιστάσεων θυμού, φόβου, άγχους και άλλων αρνητικών συναισθημάτων και συμπεριφορών είναι μόνο μερικά από τα θέματα για τα οποία οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν γνώσεις ενώ παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες μέσω της πρακτικής τους άσκησης σε συνεργασία με τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών. Στα πλαίσια αυτά, οι στόχοι της εκπαίδευσης είναι η επαρκής εξοικείωση με τις βασικές αρχές του ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ώστε να μπορούν να εργαστούν ως Σύμβουλοι Ψυχοσωματικής Υγείας.

Σημαντικό πλεονέκτημα του προγράμματος Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Υγείας είναι ότι: α) απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και σε άλλους λειτουργούς υγείας (Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Συμβούλους, Ψυχοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές κ.α.) με στόχο να ενισχύσει την θεραπευτική τους πράξη και να εξασφαλίσει την καλή συνεργασία των ασθενών στη θεραπεία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

β) απευθύνεται σε μη ειδικούς λειτουργούς υγείας οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην απόκτηση ειδικών δεξιοτήτων ψυχικής υγείας με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση ψυχικών διαταραχών και την κατάλληλη παροχή υποστηρικτικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων στον χώρο τους και στο κοινωνικό σύνολο.

γ) η εκπαίδευση στο ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ αποτελεί θεραπεία για το άτομο και για τις ομάδες που το παρακολουθούν ενισχύοντας την αυτοανάπτυξη, την αυτονομία και την δημιουργικότητα με την τροποποίηση των δυσλειτουργικών αξιολογικών νοητικών κατασκευών.

Το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια, είναι πιστοποιημένο και εγκεκριμένο από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (E.E.Σ) και την European Association for Counselling (E.AC). Η εκπαίδευση εναρμονίζεται και υπερκαλύπτει τα κριτήρια/στάνταρντ των Ελληνικών και Διεθνών Εταιρειών Συμβουλευτικής και οι απόφοιτοι μπορούν να λάβουν την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβούλου Ψυχοσωματικής Υγείας.

Το “καινοτόμο” πρόγραμμα στην προαγωγή Ψυχοσωματικής Υγείας έρχεται να επισφραγίσει την επιτυχημένη πορεία του IST στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Οι φοιτητές μας, χάρη στην πολύτιμη συνεργασία μας με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση και να αποκτούν γνώσεις που είναι εμπεριστατωμένες, εξασφαλίζοντας μία εξελισσόμενη επαγγελματική σταδιοδρομία και καταξίωση, ώστε να συμβάλλουν δυναμικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, δήλωσε ο κος Δρακούλης Φουντουκάκος, συνιδρυτής του IST College και επίτιμος πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Με παρουσία 30 χρόνια στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, το IST προσφέρει στην Ελλάδα πτυχία Bachelor’s & Master’s, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα δια βίου μάθησης στους τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών – Πληροφορικής, στις Επιχειρησιακές και Οικονομικές Επιστήμες, στις Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Σπουδές και στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες - Ψυχολογία.

IST College – Φοίτηση στην Ελλάδα, Αποφοίτηση στον Κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες: μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μαρία Ντίνου, m.ntinou@ist.edu.gr και την κα Άνη Ραζή, a.razi@ist.edu.gr, τηλ. 210 48222222, ή να επισκεφτείτε το www.ist.edu.gr.