PsychologyNow Team

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μαριβίτας Γραμματικάκη, «Κάποτε, ένα Σύννεφο»

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μαριβίτας Γραμματικάκη, «Κάποτε, ένα Σύννεφο»

PsychologyNow Team

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Καλέντη παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, «Κάποτε, ένα Σύννεφο», σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου. Μία θεατροποιημένη αφήγηση που βάζει τον θεατή και τον αναγνώστη σε ένα παιχνίδι ρόλων, σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδου και πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Οικονόμου.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Θα συμμετέχουν οι:

Θοδωρής Οικονόμου, συνθέτης

Λένα Γεωργιάδου, σκηνοθέτις

Μαρία Δερεμπέ, ηθοποιός

Ειρήνη Γρέκα, ηθοποιός

Αντιγόνη Γεωργιάδου, εκπαιδευτικός

Μαρία Τσαλματζά, ψυχολόγος- οικογενειακή θεραπεύτρια

Λίγα λόγια για το βιβλίο και την εκδήλωση

Ένα βιβλίο που καλλιεργεί τη φαντασία σε κάθε ηλικία και συμφιλιώνει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό μας κόσμο. Το βιβλίο προσεγγίζει την έννοια της ενσυναίσθησης στην ιστορία της φιλίας,της ενηλικίωσης και της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η διαδραστική παρουσίαση απευθύνεται σε άτομα ή ομάδες εκπαιδευτικού, συμβουλευτικού, ψυχοθεραπευτικού και δημιουργικού χαρακτήρα.

Κάποτε, ένα σύννεφο γέννησε βροχή.

Και η βροχή γέννησε μια σταγόνα διαφορετική.

Μια σταγόνα θαρραλέα και δυνατή που ήθελε να ταξιδεύει

μόνη της και να μην ακολουθεί τη βροχή.

Μια μέρα, μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, κάθισε να ξαποστάσει

στην άκρη ενός παραθυριού.

Ξαφνικά, μια δάκρυνη σταγόνα έπεσε δίπλα της.

Ξαφνιάστηκαν σαν κοιτάχτηκαν.

Καμία από τις δύο δεν είχε ξαναδεί την άλλη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαριβίτα Γραμματικάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών και από το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής. Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε την παρουσίαση της εκπομπής «Ο κόσμος της Μουσικής».

Το 2010 δημιούργησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού «Κόκκινη κλωστή τραγουδά ένα βιολί» και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας. Το 2015 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό της έργο για εφήβους “The game”, ενώ το έργο της «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» ανέβηκε στo θέατρο OLVIO (2016-2017).

Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορούν τα βιβλία της για παιδιά «Το μπλε κοχύλι» και «Το μαγικό βιολί», το οποίο παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011, στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Στη σειρά Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ κυκλοφορούν τα βιβλία: «Το αστέρι του γίγαντα», «Το νησί της χαράς» και «Η καρδιά του βασιλιά». Επίσης, η χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο «Εγώ το ξωτικό» παρουσιάστηκε αρχικά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τον Δεκέμβριο του 2018, ως διήγημα για αφηγητή και ορχήστρα, σε μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Αιμιλία Κονταίου γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής. Αποφοίτησε με έπαινο από τη σχολή ΑΚΤΟ στην Αθήνα, από το τμήμα του κόμικς και έχει διακριθεί με το Β’ Βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από σαράντα βιβλία και κάθε φορά που μία καινούρια ιστορία έρχεται στα χέρια της, έχει τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια χαρά με την πρώτη της ζωγραφιά. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης. Το 2013, εικονογράφησή της συμπεριελήφθη στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Βιβλιοθήκης Νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen), Arche Kinder Kalender 2013.

Link βιβλίου:
https://www.ianos.gr/kapote-ena-sinnefo-0478060.html

Link Εκδήλωσης:
https://www.ianos.gr/events/marivita-grammatikaki-kapote-ena-sinnefo-ekd.html

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...