Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία

Στις 27&29/9/2019 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 5x5 για την Ψυχική Υγεία και οι συνδιοργανωτές του, ο κοινωνικός φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρέθεσαν την Πέμπτη 26/9/2019 κοινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του.

Στην τελική φάση θα αγωνιστούν, για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος, οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν. Πρόκειται για ομάδες φορέων που προέρχονται από την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Το Σάββατο θα διεξαχθεί η προημιτελική φάση και την Κυριακή τα ημιτελικά και ο τελικός.

Η συνεργασία ΕΔΡΑ και Ε.Π.Ο. πλέον παγιώνεται αφού είναι η δεύτερη χρονιά που οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό. Η καινοτόμος αυτή δράση στην οποία συμμετέχουν ψυχικά πάσχοντες, εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Στο ίδιο γήπεδο / Same field», το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού» και είναι εγκεκριμένο από την UEFA. «Είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας της ΕΔΡΑ και της Ε.Π.Ο.», όπως τόνισε η πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» - Μαρία Κερασόγλου, που ξεκίνησε το 2018 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου "Events Project". Την παρουσίαση της διοργάνωσης έκανε η Υπεύθυνη Στρατηγικής Επικοινωνίας της «ΕΔΡΑ», Αριστέα Γκούτσιου, η οποία ανήγγειλε το αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά και τους συνολικά είκοσι φορείς ψυχικής υγείας, απ' όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

PanelhnProtathlimaPsyxikhYgeia es1

PanelhnProtathlimaPsyxikhYgeia es2

PanelhnProtathlimaPsyxikhYgeia es3

Δείτε το Πρόγραμμα.

Δείτε τη Συνέντευξη Τύπου.