PsychologyNow Team

5ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

5ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

PsychologyNow Team

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, και ώρες 17:30-20:00 θα πραγματοποιηθεί το 5ο ετήσιο Συμπόσιο Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου με θέμα «Η Διεπιστημονικότητα στο Γήρας και τη Νόσο Αλτσχάιμερ». Την ευθύνη της επιστημονικής διοργάνωσης του καθιερωμένου πλέον συμποσίου έχει το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.


Στο Συμπόσιο θα αναδειχθεί ο ρόλος της διεπιστημονικής ομάδας στην αντιμετώπιση του γήρατος και ιδιαιτέρως της νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μία εμπεριστατωμένη και αξιόλογη προσπάθεια ανάλυσης της παραπάνω νόσου που ως επί τον πλείστο αφορά το γήρας. Οι ομιλίες θα τονίσουν τον μηχανισμό και την πρακτική αντιμετώπισης του ανοϊκού ασθενή, πρωτίστως μέσα στο οικιστικό του περιβάλλον, αποτελώντας την πρώτη βοήθεια που επικαλούνται οι βοηθοί-φροντιστές στο βαρύ φορτίο του έργου τους.

Το Συμπόσιο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους επιστήμονες από τον χώρο της Εργοθεραπείας, της Λογοθεραπείας και της Φυσικοθεραπείας, ενώ θα εστιάσει στην ακόλουθη θεματολογία:

  • Έξυπνο σπίτι – Ρομποτική – Πληροφορική: μεγαλύτερη αυτονομία στην Τρίτη ηλικία
  • Ο ρόλος του νευρολόγου στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ: νεότερα δεδομένα
  • Νόσος Αλτσχάιμερ: Κύρια χαρακτηριστικά και ο ρόλος του βοηθού-φροντιστή
  • Η Φυσικοθεραπεία στην πρόληψη πτώσεων: το πρόγραμμα ασκήσεων Otago

Το Συμπόσιο απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας και επαγγελματίες Υγείας άλλων ειδικοτήτων, καθώς και σε άτομα τα οποία φροντίζουν ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τη συμμετοχή απαιτείται η κράτηση θέσης:  

κα Χ.Κόλλια, Τ 2106199891, e-mail: hkollia@mitropolitiko.edu.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitiko.edu.gr


Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το πρώτο και μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, που προσφέρει πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στην επιστήμη της Εργοθεραπείας (Bsc (Hons) in Occupational Therapy), σε συνεργασία με το Queen Margaret University. Επίσης, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που είναι πλήρες και ενεργό μέλος (από το 2014) του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εργοθεραπεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education-ΕΝΟΤΗΕ), ενώ έχει αναλάβει και τη διοργάνωση του 25ου Annual Meeting του φορέα στην Αθήνα, μεταξύ 17-19 Οκτωβρίου 2019.  

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...