PsychologyNow Team

Όταν ο ψυχαναλυτής ονειρεύεται στην ατομική, στη ζεύγους και την ομαδική ψυχοθεραπεία. Σχεσιακή ψυχαναλυτική προσέγγιση

Όταν ο ψυχαναλυτής ονειρεύεται στην ατομική, στη ζεύγους και την ομαδική ψυχοθεραπεία. Σχεσιακή ψυχαναλυτική προσέγγιση

PsychologyNow Team

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 15:00 το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ) διοργανώνει στον ΙΑΝΟ της Αθήνας σχεσιακό ψυχαναλυτικό εργαστήριο με θέμα «Όταν ο ψυχαναλυτής ονειρεύεται στην ατομική, στη ζεύγους και την ομαδική ψυχοθεραπεία. Σχεσιακή ψυχαναλυτική προσέγγιση». Ένα βιωματικό εργαστήριο, όπου 9 ψυχαναλυτικοί θεραπευτές αναλύουν τα όνειρά τους υπό τον ρόλο του θεραπευτή, με τη συμμετοχή του κοινού.


IANOSPsyxOneireutai esΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Cafe (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα συμμετέχουν οι: Σταύρος Χαραλαμπίδης, Κώστας Μαθιούδης, Φαίδρα Γραμμένου, Ματίνα Καιδατζή, Άννα Βασιλάκη, Σίσσυ Νικολάου, Βασίλης Κυριαζάκης, Αλκινόη Λάλα, Μαρία Αποστολοπούλου, Φωτεινή Δούμουρα, Αγγελική Τσίκλη, Κέλλυ Κόντου.

Πληροφορίες και απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο catinstitutedirector@gmail.com

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Περιεχόμενο εργαστηρίου

Σε αυτό το workshop θα γίνει επίδειξη ανάλυσης ονείρων που χρησιμοποιήθηκαν στην κλινική πράξη. Οι θεατές θα ακούσουν δέκα (10) όνειρα και τις αναλύσεις τους , οι οποίες αφορούν στο άτομο, το ζεύγος και την ομάδα. Τα όνειρα προέρχονται από θεραπευτές οι οποίοι θα μιλήσουν για όνειρα που είδαν υπό τον ρόλο του θεραπευτή . Στην Φροϋδική ανάλυση πιστεύεται ότι τα

όνειρα αποτελούν την Βασιλική οδό προς το ασυνείδητο. Στην Σχεσιακή Ψυχανάλυση πιστεύουμε επιπλέον ότι το όνειρο αποτελεί ασυνείδητη αναφορά στην μεταβιβαστική σχέση με τον αναλυτή, τον αναλυτή ζεύγους και τον ομαδικό ψυχοθεραπευτή ή/ και το γκρουπ. Αυτό που ακολουθεί την ανάλυση ενός ονείρου το ονομάζουμε συν-κατασκευή του ονείρου καθώς συμμετέχουν στην κατανόηση του όλα τα εμπλεκόμενα μέλη ισότιμα. Τελικά αποκτάει διυποκειμενική χροιά και ωθεί σε βιωματική εμπειρία μη επισκεπτόμενη πιο πριν. Στην περίπτωση του γκρουπ όταν ένα από τα μέλη βλέπει ένα όνειρο τότε θεωρούμε ότι με την βοήθεια ερμηνειών από τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ θα καταλήξει να γίνει ένα «γκρουπ όνειρο».

Για τη διαδικασία κράτησης θέσης, ευθύνεται αποκλειστικά το ΙΣΟΨ

Δήλωση συμμετοχής και κράτηση θέσης γίνεται αποκλειστικά με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο catinstitutedirector@gmail.com. Εντός του email θα πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, κινητό τηλέφωνο, email.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές, μόνο ηλεκτρονικά, έως και 5 μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Link Εκδήλωσης:

https://www.ianos.gr/events/institouto-sxesiakis-kai-omadikis-pcihotherapias-ekd-040519.html

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...