PsychologyNow Team

Η Alice Holzhey-Kunz για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η Alice Holzhey-Kunz για πρώτη φορά στην Αθήνα

PsychologyNow Team

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΥΡΑΣΙΑ και η Ελληνική Εταιρεία Dasein-Ανάλυσης έχουν την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούν την Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz για πρώτη φορά στην Αθήνα το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 & ώρα 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της dasein-ανάλυση. Φαινομενολογία, ψυχοθεραπεία, ερμηνευτική.


AliceHolzheyEPOXH es

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Τφαντής (διδάκτωρ Φιλοσοφίας, επιμελητής της σειράς «Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Ροές) και η συγγραφέας του βιβλίου, Alice Holzhey-Kunz (πρόεδρος της Ελβετικής Εταιρείας Ερμηνευτικής Ανθρωπολογίας και Dasein-Ανάλυσης), ενώ την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Θανάσης Γεωργάς (πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Dasein-Ανάλυσης) και ο εκδότης Φαίδων-Γρηγόριος Κυδωνιάτης.

Η Alice Holzhey-Kunz (1943) θεωρείται σήμερα μία από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της ψυχοθεραπευτικής κατεύθυνσης της Dasein-ανάλυσης και από τους σημαντικότερους μελετητές της χαϊντεγγεριανής φιλοσοφίας. στο σημαντικό αυτό έργο της, επιχειρεί μια νέα, συνολική και συστηματική θεμελίωση της Dasein-αναλυτικής ψυχοθεραπείας. Αξιοποιώντας τη φιλοσοφική ανθρωπολογία που αναπτύσσει ο Martin Heidegger στο έργο του Είναι και χρόνος, παρουσιάζει μια εκδοχή της Dasein-ανάλυσης που όχι απλώς δεν αποκηρύσσει τη φροϋδική ψυχανάλυση, αλλά και επανασυνδέεται ρητά μ’ αυτήν, αναζητώντας παράλληλα τον διάλογο και με άλλες συγγενείς ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις.

Η παρούσα έκδοση έρχεται να καλύψει ένα μακροχρόνιο κενό στον τομέα της ψυχοθεραπείας στην χώρα μας, καθώς είναι το πρώτο σχετικά με την Dasein- ανάλυση που μεταφράζεται και εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που συμπεριλαμβάνεται ήδη στην χορεία των λιγοστών σύγχρονων έργων που έχουν ασκήσει, ήδη από την έκδοσή τους, αποφασιστική επίδραση στην ψυχοθεραπευτική σκέψη και πράξη της εποχής μας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την πρώτη κυκλοφορία του στα γερμανικά το 2014, μεταφράστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, δίνοντας νέα ώθηση όχι μόνο στην Dasein-αναλυτική σκέψη, αλλά γενικότερα στις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των φαινομενολογικών, υπαρξιακών και ψυχαναλυτικών ψυχοθεραπειών.

Με το βιβλίο της Alice Holzhey-Kunz, οι Εκδόσεις Ευρασία εγκαινιάζουν τη νέα τους σειρά που φέρει τον τίτλο «ΕΠΟΧΗ φαινομενολογία-ψυχοθεραπεία- ερμηνευτική». Η δημιουργία της σειράς αποτελεί καρπό της αγαστής σύμπραξης τριών ψυχοθεραπευτικών εταιρειών φαινομενολογικής κατεύθυνσης, που διέπονται από κοινά ερωτήματα και κοινές αναζητήσεις:

  • την Ελληνική Εταιρεία Dasein-ανάλυσης (Εταιρεία Φαινομενολογικής - Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας),
  • την Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας «Γίγνεσθαι» και
  • το Ελληνικό Κέντρο Focusing (Προσωποκεντρική και Focusing- βιωματική Προσέγγιση).

Φιλοδοξία των συντελεστών της είναι να προσφέρει στον αναγνώστη βιβλία υψηλού επιπέδου που εμπνέονται από τη φαινομενολογία, την ερμηνευτική και την υπαρξιακή σκέψη, σχετικά με την ψυχοθεραπεία. Σο νέο αυτό εκδοτικό εγχείρημα έρχεται ως φυσική συνέχεια της έκδοσης του περιοδικού «εποχή/epoché», το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής από την επιστημονική κοινότητα, αριθμώντας ήδη έξι τεύχη.

Θα υπάρχει μετάφραση από τα Γερμανικά.

Θα ακολουθήσει workshop στην ψυχοθεραπεία και την ερμηνευτική.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...