PsychologyNow Team

Πρόγραμμα 6 Βημάτων για την Αναγνώριση, Κατανόηση και Αλλαγή της Συναισθηματικής Συμπεριφοράς

Πρόγραμμα 6 Βημάτων για την Αναγνώριση, Κατανόηση και Αλλαγή της Συναισθηματικής Συμπεριφοράς

PsychologyNow Team

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23/02/2019, ημέρα Σάββατο, στην αίθουσα συνεδριάσεων “Synergy”, στη Λεμεσό.


Πριν αρκετά χρόνια, το λίπος θεωρούνταν ένδειξη πλούτου και καλοπέρασης. Επίσης, οι γυναίκες ήταν περήφανες όταν οι καμπύλες χρωμάτιζαν το σώμα τους. Εκτός αυτών, δεν υπήρχαν τα online παιχνίδια, αλλά μόνο οι φίλοι της γειτονιάς. Ακόμη, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια, ενώ αυξάνεται όλο και περισσότερο η ποικιλία τροφίμων, τα επιθυμητά πρότυπα που προβάλλονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες.

Πώς όλα αυτά συνδέονται με το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να τρώνε χωρίς πραγματικά να νιώθουν πείνα, ή να μην τρώνε ακόμα κι όταν νιώθουν τρομερή πείνα.

Η Κλινική Ψυχολόγος Υβόνη Κωνσταντίνου και ο Προπονητής Υγείας Νικόλας Περατικός, θα αναλύσουν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε γύρω από τη ψυχολογία της διατροφής και της εκγύμνασης. Με ποιο τρόπο η δίαιτα αποτελεί το μεγαλύτερο σαμποτάζ κατά την απώλεια ή την προσπάθεια ελέγχου του βάρους; Πώς η κατανόηση των συναισθημάτων μας, μας απαλλάσει από το φαύλο κύκλο της υπερφαγίας; Ποιος είναι ο ρόλος της γυμναστικής και πως επηρεάζει τα συναισθήματα; Ποιοι δεν μπορούν να γυμναστούν και τί μπορούν να κάνουν για αυτό;

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη διατροφολόγο-διαιτολόγο Αλίκη Ζηκάκη. Είσοδος 5 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: yvonikonstantinou@hotmail.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...