PsychologyNow Team

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη στο Κέντρο ΑΝΑΚΤΩ

Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη στο Κέντρο ΑΝΑΚΤΩ

PsychologyNow Team

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σε συνεργασία με την Terres des hommes Hellas, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα φέρνοντας την Πλανόδια Βιβλιοθήκη στα παιδιά της Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 17.30, στο Κέντρο ΑΝΑΚΤΩ, στην Νέα Μάκρη (Νικολάου Πλαστήρα 45, 1ος όροφος).


Η δράση θα έχει ως θεματική την «Αλληλεγγύη» και θα συμμετέχουν σε αυτή 15 παιδιά, ηλικίας 6-9 ετών. Βασικός στόχος της δράσης αποτελεί η επαφή των παιδιών με το βιβλίο και παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που ενισχύουν τις μαθησιακές τους ικανότητες.

Ξεκινάμε με την αφήγηση της ιστορίας ενός βιβλίου, η οποία σταματά σε κομβικά σημεία. Τότε, καλούμε τα παιδιά να αναζητήσουν κρυμμένα αντικείμενα μέσα στο χώρο, που σχετίζονται με την ιστορία του βιβλίου και να μας τα φέρουν, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η αφήγηση. Στη συνέχεια, ακολουθούν δραστηριότητες που εμπλουτίζουν το βιβλίο που διαβάσαμε. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν ζωγραφική, κουκλοθέατρο, χειροτεχνίες, δραματοποίηση και αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες. Στο τέλος, στρώνουμε το δικό μας επιδαπέδιο παιχνίδι και παίζουμε με τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Δείτε την σχετική πρόσκληση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...