PsychologyNow Team

Ημερίδα «Διεπιστημονική Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων: η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ημερίδα «Διεπιστημονική Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων: η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

PsychologyNow Team

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 (09:30 – 14:00) επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διεπιστημονική Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων: η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα», μια πρωτοβουλία των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, της Σχολής Υγείας του Κολλεγίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74].


Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επίκαιρης αυτής ημερίδας, επιστήμονες με ενεργό ρόλο στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, προσδιορίζουν τη συνεισφορά της διεπιστημονικής ομάδας στο συγκεκριμένο πεδίο, εστιάζοντας στο προσφυγικό ζήτημα. Μεταξύ άλλων, θα τιμήσουν την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους στο πρώτο μέρος οι εξής ομιλητές: κα Μαρία Τσόλκα – Reproductive Health in Emergencies Advisor (Save the Children USA), κα Δήμητρα Καλογεροπούλου – Διαχειρίστρια Προγραμμάτων (International Rescue Comittee), κος Νίκος Μαρίνος – Ιατρός, Ορθοπεδικός, MSc, πρώην Medical Coordinator (Γιατροί Του Κόσμου). Παράλληλα, στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, ακαδημαϊκοί και φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από τα τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας, συζητούν καταθέτοντας απόψεις, προβληματισμούς σχετικά με την ενσωμάτωση της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης στα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών.

Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους επιστημών Υγείας και Ψυχολογίας και σε εξωτερικούς συμμετέχοντες, ενώ η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ:

κα Κόλλια Χαρούλα, hkollia@mitropolitiko.edu.gr, T 2106199891 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει αναγνωρισμένα bachelors και masters σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια Queen Margaret University και University of East London. Πρόκειται για την πληρέστερη Σχολή Υγείας στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση και τη μόνη με ιστορία μεγαλύτερη των 20 ετών. Παρέχει το μεγαλύτερο εύρος πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών σε σύγχρονες και περιζήτητες εξειδικεύσεις των Επιστημών Υγείας, όπως: Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Διαιτολογία, Λογοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική και Βιοϊατρικές Επιστήμες.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...