PsychologyNow Team

Ολοκλήρωση 11ου Φεστιβάλ ART4MORE

Ολοκλήρωση 11ου Φεστιβάλ ART4MORE

PsychologyNow Team

Με τους ήχους jazz μουσικής με άρωμα Ελλάδας από το συγκρότημα Gadjo Dilo έκλεισε το τριήμερο 11Ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης & Ψυχικής Υγείας “art4more” που διοργάνωσε ο φορέας ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου 2018 στον πολυχώρο τέχνης Trii Art Hub, Δράκου 9, Κουκάκι.


ART4MORE dtes1 ART4MORE dtes2

Η θεματικήτου 11oυ art4more festival I Look at You, παρέπεμπε στην εμπειρία του βλέμματος, η οποία συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θέασης του έργου και λαμβάνει χώρα ανάμεσα στο θεατή και το έργο. Στα εγκαίνια του φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εικαστική έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών I look at you, με έργα των: Αποστολίδου Κατερίνας, Αρβανίτη Νίκου, Διακομή Κατερίνας, Ιωάννου Δημήτρη, Καμμά Ελένης, Κόντη Μαρίας, Σκαλτσά Γιάννη, Στράτου Δανάης, Φουτρή Δημήτρη και Χριστόπουλου Κώστα που επιμελήθηκε ο εικαστικός Νίκος Καναρέλης. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι εκθέσεις «ArtasTherapy», με έργα των σπουδαστών του ομώνυμου ετήσιου κοινού σεμιναρίου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών / ΑΣΚΤ -υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού έργου ArtTherapy από τον Φορέα «Ψυχολογία Τέχνη» και «Art Residencies» με έργα-συνδημιουργίες ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και φοιτητών καλλιτεχνώντης ΑΣΚΤ - συνεργασία Οικοτροφείων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και του Γραφείου Διασύνδεσης της Σχολής. Τέλος, για πρώτη φορά στο φεστιβάλ φιλοξενήθηκε φωτογραφική έκθεση ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με έργα από το 1ο εργαστήριο φωτογραφίας που υλοποιήθηκε από τον φωτογράφο Βαγγέλη Ταμβάκο στο Οικοτροφείο Ιπποκράτης Ι της «ΕΔΡΑ».

 ART4MORE dtes3 ART4MORE dtes4

Οι επισκέπτες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομα βίντεο φορέων - μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας N.E.F.E.L.E., να συμμετάσχουν σε δύο εικαστικά εργαστήρια και να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για την Τέχνη και την Ψυχική Υγεία. Ειδικότερα, τα εργαστήρια «Εγώ μαζί με τους άλλους» των Πανταγούτσου Αφροδίτη και Ιωαννίδη Ελισάβετ, καθώς και το εργαστήριο «Follow your hand» της Οικονόμου Δανάης, κέρδισαν το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Το ίδιο και οι εξαιρετικές ομιλίες των Οικονόμου Μαρίνα (Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής), Οικονόμου Αλέξανδρου (Ψυχολόγος), Δελή Ερμιόνη (Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός) και Σκάλτσα Μιχάλη (Ψυχολόγος), όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

 ART4MORE dtes5 ART4MORE dtes6

Ευχαριστίες:

Ο διοργανωτής φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ευχαριστεί θερμά όλους τους καλλιτέχνες των εκθέσεων, τους ομιλητές των συζητήσεων, τους διοργανωτές των βιωματικών εργαστηρίων, το συγκρότημα Gadjo Dilo (@GadjoAthens), τους επιμελητές των εκθέσεων, τον χώρο τέχνης Trii Art Hub, τους Υποστηρικτές Chipita και Sympraxis, τους χορηγούς επικοινωνίας el CultureΠεριοδικό ΣχεδίαAll About Festivals, Psychologynow.gr, Global Sustain, Social Policy.gr και For free και τέλος όλους τους επισκέπτες που για ακόμη μια χρονιά στήριξαν έμπρακτα το Φεστιβάλ «art4more»!

*Το ART4MORE υλοποιείται από το 2007 ετησίως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10η Οκτωβρίου), στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και στην καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων που συνοδεύουν τις παθήσεις ψυχικής υγείας.

 ART4MORE dtes7

 

Διοργάνωση:

Επιστημονική Ομάδα:

Κερασόγλου Μαρία, Πρόεδρος Δ.Σ.

Οικονόμου Αλέξανδρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λέκκα Ιωάννα - Μαρία, Εργοθεραπεύτρια Οικοτροφείου «Ιπποκράτης Ι»

 

Εκθέσεις:

Θεωρητική Επιμέλεια Έκθεσης: Κόντη Μαρία, Εκπαιδευτικός - Εικαστικός

Οργάνωση - Επιμέλεια Έκθεσης: Καναρέλης Νίκος, Εικαστικός Ζωγράφος

Οργάνωση Έκθεσης Φωτογραφίας: Οικονόμου Δανάη, Θεατρολόγος

 

Τμήμα Επικοινωνίας – Συντονισμός: Γκούτσιου Αριστέα

Τμήμα Επικοινωνίας – Γραφείο Τύπου: Οικονόμου Δημήτρης

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...