PsychologyNow Team

Διήμερο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία από τους Humanlinks

Διήμερο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία από τους Humanlinks

PsychologyNow Team

Oι Humanlinks διοργανώνουν Διήμερο Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία με θέμα: «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ψυχή».


humanlinks afisΤο Φεστιβάλ θα λάβει χώρα σε διάφορα σημεία των περιοχών Ακρόπολη, Πλάκα και Κουκάκι. 

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή η οποία περιλαμβάνει ημερίδα, ομιλίες, διαλέξεις καλλιτεχνικά δρώμενα, δημιουργική απασχόληση και ειδικά εργαστήρια για παιδιά καθώς και αθλητικούς αγώνες, στοχεύοντας μέσα σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα την υπενθύμιση στους πολίτες της Αθήνας ότι το ζήτημα της ψυχικής υγείας είναι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ανθρώπινης υπόστασης.

Ποιοι είμαστε - Βασικός Στόχος

Οι humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας. Προερχόμαστε από κάθε οικονομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο, καθώς και από κάθε μορφωτικό επίπεδο.Το γεγονός αυτό δεν μας διαφοροποιεί, αντίθετα μας ενώνει περισσότερo και βαθύτερα, αναδύοντας αρχές που καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας μας και υποστηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ μας. Σεβασμός, κατανόηση και αποδοχή άνευ όρων για το κάθε μέλος και με ενδιαφέρον και διαθεσιμότητα όταν κάποιος μας καλεί να τον στηρίξουμε. Με αυτόν τον τρόπο εκπαιδευόμαστε και ενισχύουμε την έννοια της αυτοβοήθειας που είναι ο βασικός θεραπευτικός μας στόχος σε συντονισμό και συνεργασία με τους ειδικούς θεραπευτές μας.

Η ιδέα του φεστιβάλ

Έχοντας βαθιά ευγνωμοσύνη για την καλύτερη ζωή που έχουμε σήμερα, πρώτα προς τον εαυτό μας, στα μέλη της ομάδας, τους ανθρώπους που μας στήριξαν, και προς την περιοχή που μας φιλοξενεί τα τελευταία 4 χρόνια, είχαμε την έμπνευση να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ, με την επίγνωση ότι κάτι τέτοιο οργανώνεται για πρώτη φορά, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις, ως δώρο επιστροφής και ευγνωμοσύνης προς όλους αυτούς.Ένα διήμερο φεστιβάλ, στην περιοχή της Ακρόπολης, όπου νιώσαμε από την αρχή ως τόπο μας και ίσως, για πρώτη φορά στην ζωή μας, ότι ανήκουμε γεωγραφικά κάπου, δίχως ποτέ να νιώσουμε ανεπιθύμητοι. Αντίθετα, ήμαστε ανευ όρων αποδεκτοί και ένα από τα πιο ζωντά κομμάτια.Με το φεστιβάλ επιθυμούμε να καλυφτεί, εφ’ όλης της ύλης, η βασικότερη παράμετρος της ανθρώπινης ζωής, η Ψυχική Υγεία.Θα θέλαμε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται γύρω από αυτό το μεγάλο και παρεξηγημένο θέμα το οποίο όπως δείχνουν οι καιροί σήμερα επιζητά την προσοχή μας. Επίσης, θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε όσους το χρειάζονται μέσα από την εμπειρία μας, την δύναμη και την ελπίδα.Οραματιζόμαστε ένα φεστιβάλ που δεν θα ανήκει σε μια συγκεκριμένη ομάδα αλλά στους κατοίκους της περιοχής και της Αθήνας ευρύτερα. Η φιλοσοφία μας είναι να εμπλακούν όλοι, εμείς οι ίδιοι, οι φίλοι μας και όσοι μένουν ή εργάζονται εδώ και να συμμετέχουμε ενεργά στην δημιουργία του.

Μαζί με εθελοντές

Η ομάδα δεν είναι στατική, είναι ζωντανή, αναπνέει μεγαλώνοντας σε αριθμό και ιδέες. Όλοι προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες, όπως κι εμείς, συγκροτώντας ένα πολύχρωμο σύνολο ανθρώπων που οραματίζεται και θέλει να συμβάλει με αγάπη στην ιδέα αυτή.

Κάλεσμα

Επιθυμούμε και οργανώνουμε μια σειρά από δράσεις που θα φωτίσουν και θα δώσουν φρεσκάδα σε ειδικά θέματα, μερικές φορές δύσκολα, με την ελπίδα ότι θα αφήσουν πίσω κάτι πολύ θετικό και σταθερό.Δεν επιθυμούμε να περιοριστούμε σε κάτι που μπορεί να αφήσει, ίσως, πολύ καλές εντυπώσεις αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα.Οραματιζόμαστε ένα ζωντανό σποράκι στην καρδιά της περιοχής και των ανθρώπων της που θα μεγαλώσει και θα ανθίσει.

Σας καλούμε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί δίχως καμμιά προκατάληψη, με γενναιοδωρία και αγάπη προς τον εαυτό μας. Ότι κάνουμε στην ζωή μας το κάνουμε, εντέλει, για την ψυχική μας υγεία διότι έχει επιβεβαιωθεί πλέον ότι όλα ξεκινάνε από εκεί.

“humanlinks - ανθρώπινοι σύνδεσμοι”

Εθελοντές των humanlinks με την χαρακτηριστική καρτελίτσα του δέντρου της Αγάπης και της Γαλήνης θα βρίσκονται πάντα πρόθυμοι και διαθέσιμοι να σας ενημερώσουν και να σας εξυπηρετήσουν σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

ΑΥΛΑΙΑ στον Μικρόκοσμο για το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Με την ειδική προβολή της ταινίας «Καρδιά Βουνό» του Νταγκούρ Κάρι, στο σινέ Μικρόκοσμος τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30 ανοίγει η αυλαία του διήμερου Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία των “Humanlinks - Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι”.

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην καρδιά της Αθήνας, στις περιοχές Ακρόπολη, Πλάκα και Κουκάκι στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Διοργανώνεται από την ομάδα των humanlinks, άτομα που δοκιμάστηκαν τα ίδια σε θέματα ψυχικής υγείας, και η εκδήλωση αυτή η οποία γίνεται για πρώτη φορά, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό έχοντας την φιλοδοξία να δώσει μια διαφορετική διάσταση και νόημα στο τι είναι ψυχική υγεία και σε ότι σχετίζεται με αυτήν.

Θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις όπως ημερίδα, ομιλίες, διαλέξεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και προβολή ταινίας οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, το Ιωνικό Κέντρο Επιστημονικής και Πνευματικής Εκπαίδευσης και το Ολλανδικό Ινσιτούτο. Θα οργανωθούν επίσης αθλητικοί αγώνες σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής όπως η Σχολή Χιλλ και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από το Μουσείο Σχολικής Ζωής σε ανοιχτούς δρόμους της περιοχής όπως η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η Δράκου.

Η δομή του φεστιβάλ είναι τέτοια ώστε όλες οι εκδηλώσεις του να εκπροσωπούν όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας στις οποίες καταφεύγουν οι άνθρωποι όταν έχουν ανάγκη από στήριξη και παρηγοριά ψάχνοντας να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους ή περιμένοντας απαντήσεις σε βαθύτερα ερωτήματά τους.

Σας προωθούμε το σχετικό υλικό καθώς επίσης και το site του φεστιβάλ: festival.humanlinks.gr, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά το Πρόγραμμα, τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και όλες τις πληροφορίες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη προς το κοινό.
Χορηγός επικοινωνίας: http://www.psychologynow.gr

Δείτε το Πρόγραμμα.

Πληροφορίες: http://festival.humanlinks.gr/
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Ημερομηνία: 22 - 23 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα:10.00π.μ

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...