PsychologyNow Team

Open Day: 10 Χρόνια Λειτουργίας | ΠΕΨΑΕΕ

Open Day: 10 Χρόνια Λειτουργίας | ΠΕΨΑΕΕ

PsychologyNow Team

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στην Ανοιχτή Ημέρα Κοινότητας, για να τιμήσουμε μαζί τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας "...στο κέντρο της πόλης" της ΠΕΨΑΕΕ.


openday10psynow

Σε μια σειρά συναντήσεων με ζωντανή συμμετοχή καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα υποδεχτούμε λήπτες, περίοικους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φίλους με σκοπό να τιμήσουμε τα 10 χρόνια λειτουργίας μας, να αναδείξουμε τα οφέλη, τις καλές πρακτικές αλλά και τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σήμερα. Το Κέντρο θα είναι επισκέψιμο όλη την ημέρα, με παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις και δραστηριότητες που μας…χωρούν όλους.

Τα Κέντρα Ημέρας, τα οφέλη και η λειτουργία τους , οι ανάγκες των οικογενειών και η ματιά των επαγγελματιών, θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης. Οι διαπιστώσεις από την εμπειρία μας μιλούν για ανάγκες διευρυμένης κατ’οίκον φροντίδας, βελτίωση καθημερινότητας, προετοιμασία για εργασία, κοινωνικότητα, αποστιγματισμό και ουσιαστική επανένταξη. Θα μοιραστούμε μαζί σας και προβληματισμούς και ελλείψεις, ενώ θέλουμε και από συνεργάτες να θέσουν τη δική τους οπτική, πχ. Γιατί μας παραπέμπουν κάποιον, Τι προσδοκούν από το Κέντρο Ημέρας στην πολυετή συνεργασία κτλ. Όλα αυτά σκοπεύουμε να ψηλαφίσουμε στην πρώτη ενότητα (10-12), σε ανοιχτή δομημένη συζήτηση.

Η δεύτερη ενότητα (12-2) αξιοποιεί την παρουσία του Φίλιππου Σοφιανού, καταξιωμένου ηθοποιού, αλλά και φίλων συνεργατών, για να στηθεί ένα εργαστήρι θεατρικού λόγου ανοιχτό σε επισκέπτες και συμμετέχοντες. Θα διαπραγματευτούμε την αλλαγή και τη μεταμόρφωση, μέσα από θεατρικό δια-λογο.

Η συμμετοχική συλλογική κουζίνα θα εξελίσσεται τις μεσημεριανές ώρες (2-4), με ομάδες ληπτών και επαγγελματιών που θα φτιάχνουν επιτόπου κεράσματα, μουσικό πρόγραμμα, συνεύρεση, προβολή φωτογραφικού υλικού και έργων στους χώρους του Κέντρου

Στην απογευματινή ενότητα (4.30-6.30) δίνουμε έμφαση στην πολύχρονη πορεία μας στο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, μέσα από σημαντικές στιγμές, reunion συνεργατών και εθελοντών, προβολή βίντεο από διάφορες δράσεις, καλές πρακτικές. Η ιστορία των 10 χρόνων του Κέντρου, πραγματώνοντας και υπηρετώντας τη φιλοσοφία της ΠΕΨΑΕΕ για την ουσιαστική επανένταξη του λήπτη στην κοινότητα, δεν θα ήταν ωστόσο ίδια χωρίς τη δική σας ενεργή συμμετοχή. Συνάδελφοι, λήπτες υπηρεσιών, φίλοι και συνεργάτες, είστε κομμάτι αυτής της ιστορίας και θα χαρούμε πραγματικά να είστε εκεί μαζί μας, στις 26/2!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...