Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ψυχική Υγεία Στην Κύηση Και Τη Λοχεία

Το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 16/9/2017 στο Πολεμικό Μουσείο.

Ψυχική Υγεία Στην Κύηση Και Τη Λοχεία

Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας παγκόσμια. Περίπου το 10% των γυναικών κατά την κύηση και το 13% των γυναικών στην περίοδο της λοχείας, θα αναπτύξουν μια ψυχική διαταραχή, κυρίως κατάθλιψη, σύμφωνα με τον WHO. Η φτώχεια, η μετανάστευση, το έντονο στρες, η έκθεση στη βία,καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές, και χαμηλή κοινωνική υποστήριξη, αυξάνουν τους κινδύνους για συγκεκριμένες ψυχικές παθήσεις. Αποτελεσματικές παρεμβάσεις από τους παρόχους υγείας μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις ανεπιθύμητες καταστάσεις, που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους στην ανάπτυξη του βρέφους.

Η Επιστημονική Εταιρεία Μαιών Ελλάδας "ΜΑΙΕΥΣΗ" με κίνητρο την ανησυχία αυτή, αναζήτησε την επιστημονική ενημέρωση από τους ειδικούς, για την διαχείρηση των προαναφερθέντων προβλημάτων.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες υγείας και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τη δυάδα μητέρας -βρέφους, να παρακολουθήσουν το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο "ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΧΕΙΑ" που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, στις 16/9/2017 στο Πολεμικό Μουσείο.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν. Συνδιοργανωτές σε αυτό το εγχείρημα είναι, Η Γ'Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Α.Π.Θ και ο κλάδος της Στρατιωτικής Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας του Α.Π.Θ, Διευθυντή της Γ´Μ/Γ κλινικής, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Απόστολο Αθανασιάδη (Apostolos Athanasiadis) και τον Πρόεδρο του κλάδου Στρατιωτικής Ψυχιατρικής της ΕΨΕ, Επιμελητή της Ψυχιατρικής κλινικής 424 2 ΓΣΝΕ Πέτρο Φωτιάδη Petros Fotiadis, οι οποίοι αφουγκράστηκαν το επιστημονικό ενδιαφέρον μας και δέχθηκαν να συνδράμουν.

To πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.