PsychologyNow Team

Ημέρα Φροντιστή 2017

Ημέρα Φροντιστή 2017

PsychologyNow Team

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο Αegean College, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.


 

afisa frontisti

Η Ημέρα Φροντιστή είναι θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και μια περίπου δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές των ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.   

Στη μάστιγα του 21ου αιώνα, τη νόσο του Alzheimer, μαζί με τον ασθενή συνήθως πάσχει όλη η οικογένεια. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 άτομα με τη νόσο του Alzheimer.  Στο καθένα από αυτά αντιστοιχούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι –συνεπώς 400.000- που  φροντίζουν σε τακτική βάση για την κάλυψη την αναγκών του, για την άνετη, ασφαλή και με αξιοπρέπεια διαβίωσή του. Είναι συνήθως μέλη της οικογένειας και στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, εντελώς απροετοίμαστες για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν.  

Οι αυξημένες απαιτήσεις της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνσή τους, και η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου.  

Η Εταιρία Alzheimer Αθηνών με σεβασμό, υπευθυνότητα και συνέπεια συμπαραστέκεται στους φροντιστές έμπρακτα, ενισχύοντας τις δεξιότητες που απαιτεί ο δύσκολος ρόλος τους και προσφέροντας ανακούφιση στη δύσκολη καθημερινότητα.     

Η Ημέρα Φροντιστή, είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και στην ψυχοεκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με διάλεξη για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ από την πρόεδρο της Εταιρείας Δρ. Παρασκευή Σακκά. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας χωριστά και να βρουν απαντήσεις στις απορίες τους. Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για το τι περιμένετε από μια μέρα αφιερωμένη στον φροντιστή.

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  στο τηλέφωνο 9011 40 41 51   

Μediatel: χρέωση σταθ. 1,49€/1’, κιν. 1,58€/1’

Γραμμή επικοινωνίας:  214-2148020

Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για το τι περιμένετε από μια μέρα αφιερωμένη στον φροντιστή.

Στείλτε τις ιδέες σας στο info@alzheimerathens.gr για το τι θα θέλατε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ή μοιραστείτε μαζί σας την εμπειρία σας ως φροντιστής. 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...