PsychologyNow Team

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου: «Ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία»

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου: «Ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία»

PsychologyNow Team

H ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου του προγράμματος ΝΕFELE της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ".


Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" συντονιστής του ευρωπαϊκού έργου Ν.E.F.E.L.E. (Networking European Festivals for mental Life Enhancement), το οποίο ολοκληρώνεται με το Συνέδριο του έργου στο Μουσείο Ακρόπολης στις 27 Ιανουαρίου, σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 17.00 στο Ξενοδοχείο Stanley, όπου και θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία που θα συγκροτηθεί νωρίτερα την ίδια μέρα.

Μετά από μία ανοικτή διαδικασία όπου το Σχέδιο Καταστατικού του Δικτύου τέθηκε σε διαβούλευση, τα εν δυνάμει μέλη του Δικτύου, 23 φορείς από 10 ευρωπαϊκές χώρες, πρόκειται να συναντηθούν στο Ξενοδοχείο Stanley όπου θα αποφασίσουν για τη σύσταση του Δικτύου και το τελικό κείμενο του καταστατικού, καθώς και την αποστολή, τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου, το οποίο θα έχει ως ζητούμενο τη δικτύωση των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας.

Το nefele project, μια ελληνική πρωτοβουλία του οργανισμού ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ", διοργάνωσε το φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας nefele festival "up with arts" διάρκειας δεκαέξι ημερών τον Οκτώβριο 2016 στην Α.Σ.Κ.Τ. και στο Μουσείο Μπουζιάνη, με την συμμετοχή 700 καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη.

Το έργο υλοποιείται από εταιρικό σχήμα 5 κρατών μελών, με συντονιστή την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και τη συμμετοχή των οργανισμών First Fortnight/Ireland, Fundacion Intras/Spain, Euronet/Italy και ASOK/Lithuania.

Το NEFELE Project τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το nefele festival “up with arts” τέλεσε υπό την αιγίδα των ελληνικών Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υγείας, Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Τουρισμού.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017
17.00 - 17.30 Ξενοδοχείο Stanley
Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...