PsychologyNow Team

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα»

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα»

PsychologyNow Team

Για τα παιδιά αρκεί μια μικρή σπίθα για να ξεκινήσουν σιγά-σιγά να «πριονίζουν» τα σίδερα της φυλακής του φύλου… για να αρχίσουν να αναγνωρίζουν τι είναι μια υγιής σχέση και να επιθυμούν να την επιτύχουν…


Με μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή κοινού και εμπειρογνωμόνων υλοποιήθηκε το Συνέδριο «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα», που διοργάνωσε το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας» (Ε.Δ.κ.Β.) σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.  

Εμπειρογνώμονες από 31 Ευρωπαϊκές χώρες (δείτε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου) συμμετείχαν προκειμένου να ενημερωθούν για την προσέγγιση και τα αποτελέσματα της παρέμβασης GEAR against IPV αλλά και να συμβάλλουν με προτάσεις και συστάσεις στην διαμόρφωση του κρίσιμου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το σχολείο στην προαγωγή της ισότητας των φύλων και την πρόληψη της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών με βάση τις προβλέψεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες για να περιγράψουμε τους στόχους, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της παρέμβασης «Ευαισθητοποίηση για την Ισότητα των Φύλων ενάντια στη Βία μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων ΙΙ» - GEAR against IPV (Gender Equality Awareness Raising against Intimate Partner Violence).

Τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτήν όμως μπόρεσαν να περιγράψουν με απόλυτη σαφήνεια τα αποτελέσματά της μέσα σε λίγες φράσεις και ένα βίντεο 2,5 λεπτών που δημιούργησαν ειδικά για την καμπάνια ευαισθητοποίησης των συνομηλίκων τους. Ας ακούσουμε εκείνα λοιπόν!

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο τύπου εδώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...