PsychologyNow Team

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Άνοια & τη Νόσο του Alzheimer

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Άνοια & τη Νόσο του Alzheimer

PsychologyNow Team

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων “Ο Νέστωρ”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο του Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, ξεκινά διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο #παππούδεςενδράσει.


Στο πλαίσιο της καμπάνιας, οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφηθούν με ένα ηλικιωμένο άτομο της οικογένειάς τους, κάνοντας κάποια δραστηριότητα μαζί (π.χ. μαγειρική, ποδόσφαιρο, χειροτεχνίες, γυμναστική, περπάτημα κ.α.) και με τη σύμφωνη γνώμη τους, να την αναρτήσουν στο προφίλ ή τη σελίδα τους στο facebook, γράφοντας τον χαρακτηριστικό τίτλο της καμπάνιας #παππούδεςενδράσει.

Η φωτογραφία που θα συλλέξει τα περισσότερα likes και shares, από τις φωτογραφίες που θα αναρτηθούν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου με τον τίτλο #παππούδεςενδράσει, με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου της, θα αποτελέσει την αφίσα του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» μέχρι την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Alzheimer, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», στο πλαίσιο της καμπάνιας #παππούδεςενδράσει, θα αναρτά καθημερινά στην ιστοσελίδα του www.nstr.gr και στη σελίδα του στο facebook, χρήσιμο περιεχόμενο σχετικά με τη Νόσο του Alzheimer που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στους ηλικιωμένους, στους ασθενείς που πάσχουν από Άνοια και Νόσο του Alzheimer και στους φροντιστές τους.

Στόχος της on-line καμπάνιας #παππούδεςενδράσει είναι, εκτός από το να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει με ευχάριστο τρόπο το κοινό, σχετικά με την Άνοια και τη Νόσο του Alzheimer, να δώσει στις οικογένειες με ηλικιωμένα άτομα την ευκαιρία και το έναυσμα, να ενεργήσουν από κοινού, να χαρούν και γιατί όχι, νεότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, να καθιερώσουν μια τακτική δραστηριότητα που θα λειτουργήσει ενδεχομένως προληπτικά ως προς τη νόσο και θα ενισχύσει τη μεταξύ τους σχέση.

Ο Σεπτέμβριος είναι παγκοσμίως, ο μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Alzheimer και για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων σε βάρος των ασθενών. Είναι λοιπόν καιρός να αναλάβουμε όλοι μαζί δράση και να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, μιας ασθένειας που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους όσο τα χρόνια περνούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.nstr.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...