PsychologyNow Team

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus+ «Επαγγελματική Κατάρτιση στη Διασυνδετική Ψυχιατρική»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus+ «Επαγγελματική Κατάρτιση στη Διασυνδετική Ψυχιατρική»

PsychologyNow Team

Μία ενδιαφέρουσα επιστημονική πρόταση συμμετοχής από την Εταιρία Προληπτικής Ψυχιατρικής.


Η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής (psychiatricprevention.com ) μετά από σχετική εγκεκριμένη πρόταση , θα υλοποιήσει στο πλαίσιο του ERASMUS + Βασική Δράση ΚΑ1/ΕΕΚ /2016-1-ΕL01-KA102-023158, το σχέδιο κινητικότητας «Επαγγελματική κατάρτιση στη Διασυνδετική Ψυχιατρική , προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τα έξοδα μετάβασης, διαμονής, βασικές ανάγκες διαβίωσης και εκπαίδευσης στη Διασυνδετική Ψυχιατρική, για μια εβδομάδα στο Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου (Queens Medical Centre, Department of Psychological Medicine). Το σχέδιο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου 2016 και θα επαναληφθεί την εβδομάδα 5-11 Φεβρουαρίου 2017 (τυχόν αλλαγές στις ημερομηνίες αυτές θα ανακοινωθούν στο site της εταιρείας και θα σταλούν στο mail list των μελών της).

Η δράση απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, με ενδιαφέρον στη Διασυνδετική Ψυχιατρική, κυρίως Νοσηλευτές και Ιατρούς, αλλά και άλλα συγγενή επαγγέλματα (Κοιν. Λειτουργούς, Ψυχολόγους κλπ). Ο σκοπός του σχεδίου είναι να προσφέρει την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν θεωρητική και πρακτική εμπειρία στον τρόπο άσκησης της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, πέραν της γνώσης στο αντικείμενο της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής, θα αποκτήσουν παραστάσεις και θα αναπτύξουν ικανότητες και εμπειρία στην εφαρμογή της διεπιστημονικής ομάδας στη διασυνδετική ψυχιατρική, η οποία περιλαμβάνει αυξημένες κλινικές, διοικητικές και ηγετικές αρμοδιότητες για τους επαγγελματίες υγείας.

Η εκπαίδευση η οποία θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
- διαλέξεις από έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο αντικείμενο της διασυνδετικής ψυχιατρικής
- διαδραστική εκμάθηση
- δημιουργικές ομάδες
- κλινική παρακολούθηση (shadowing)
- απευθείας διαλογική ανταλλαγή εμπειριών με επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ίδιας ειδικότητας με τους διδασκόμενους

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από αξιολόγηση της αίτησης, ακολουθούμενη από συνέντευξη. Η ιδιότητα μέλους της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η αίτηση θα πρέπει να αποτελείται από :
- Personal statement 250 λέξεων, στο οποίο ο αιτών θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ελεύθερα τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση
- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (brief CV), το πολύ δυο σελίδων Α4 με ελάχιστο μέγεθος χαρακτήρων 12, στο οποίο κατ ελάχιστο να αναφέρονται υποχρεωτικά:
- προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας
- εκπαίδευση
- επαγγελματική εμπειρία
- ερευνητικό/ εκπαιδευτικό έργο
- επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσα

Καταληκτική Ημερομηνία : 31 Ιουλίου 2016

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση preventive.psychiatry@gmail.com με τίτλο «Erasmus+ application» με καταληκτική ημερομηνία 31 Ιουλίου 2016.

Η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί με σύντομη συνέντευξη των επιλεγμένων στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την
Κα Ελένη Γκρέτσα, Ταμίας, Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής,
τηλ. 2107291389 , hgretsa@gmail.com

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...