Super User

Ενημερωτική Ημερίδα της ΚΙΝΑΨΥ για τις Διαταραχές της Διάθεσης

Ενημερωτική Ημερίδα της ΚΙΝΑΨΥ για τις Διαταραχές της Διάθεσης

τυηβ 

Ο Σύλλογος ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ. (Κίνηση Αδερφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας) ιδρύθηκε το 2008 και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας.


Μέρος των δράσεων της ΚΙΝΑΨΥ είναι η  διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας. Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Δικηγόροι, δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό.

Η ΚΙΝΑΨΥ στις 11 Μαΐου 2016 διοργάνωσε με επιτυχία για δεύτερη χρονιά στην Αίθουσα του Δήμου Αθηναίων “Europe Direct”, ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη Αντιμετώπιση των Διαταραχών Διάθεσης».

Η διοργάνωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, του European Brain Council και της καμπάνιας “Together Under the Umbrella” της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νευρολογικών Εταιρειών (EFNA).

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τέως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας (WFMH) κύριος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Επιμελητής Α ψυχίατρος Δρ. Δημήτριος Κόντης και η ψυχίατρος Δρ. Ειρήνη Θεοχάρη από τη Μονάδα Γνωστικής Αποκατάστασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Σημαντικές παρεμβάσεις έκαναν και άτομα με ψυχιατρική εμπειρία όπως η κυρία Γιώτα Ανδρώνη, η κα Εύη Μυλωνάκη κ.α.  Την εισήγηση του κου Κόντη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/diktiomeleti/

Η ημερίδα επικεντρώθηκε στις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των διαταραχών της διάθεσης. Οι διαταραχές της διάθεσης είναι συχνές ψυχικές διαταραχές κατά τις οποίες προσβάλλεται κυρίως το συναίσθημα των ατόμων. Οι κυριότερες διαταραχές της διάθεσης είναι οι καταθλιπτικές διαταραχές, η διπολική διαταραχή και η κυκλοθυμία. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναφορά τόσο στις φαρμακολογικές όσο και στις μη φαρμακολογικές μεθόδους αντιμετώπισης αυτών των διαταραχών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής ενοίκων του Οικοτροφείου «Κεραμεικός» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, με την επιμέλεια της κας Ελένης Λαζάκη.

Η ημερίδα έγινε στα πλαίσια κύκλου ενημερωτικών δράσεων της ΚΙΝΑΨΥ που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τις ψυχικές διαταραχές.

Η επόμενη ημερίδα της ΚΙΝΑΨΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.10.2016 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την συμμετοχή εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σύλλογος Κίνηση Αδερφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας - KIN.A.Ψ.Υ.

Τηλ: 210.36.11.706

Fax: 210.36.11.466

Ενημέρωση:

www.kinapsi.gr

http://www.facebook.com/groups/kinapsi

https://twitter.com/athenssiblings

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...