Παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Χαραλαμπίδη, με τίτλο «Ο Δήμιος του Φθόνου» στον ΙΑΝΟ της Αθήνας

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι εκδόσεις Δίσιγμα, και η  ομάδα του Ινστιτούτου Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Χαραλαμπίδη, με τίτλο «Ο Δήμιος του Φθόνου».

ParousiashDhmios eΚάθε ομιλητής θα διαβάσει διαφορετικά αποσπάσματα από το βιβλίο και θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον συγγραφέα. Αφού ολοκληρωθούν αυτοί οι 5 δυαδικοί διάλογοι , στη συζήτηση θα συμμετάσχει το κοινό,  με ερωτήσεις προς τον συγγραφέα και τους ομιλητές.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπογράφει και τα βιβλία των αναγνωστών.

Τέλος, θα παρακολουθήσουμε ηθοποιούς να υποδύονται ασθενείς από το βιβλίο, με τον ίδιο τον συγγραφέα στον ρόλο του θεραπευτή, και θα ακολουθήσει και ζωντανή μουσική με τη συνοδεία πιάνου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bit.ly/3Xnm8WA

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3j9tr5i

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σταύρος Χαραλαμπίδης,  Διευθυντής ΙΣΟΨ ,ψυχολόγος, σχεσιακός ψυχαναλυτής ,ομαδικός ψυχοθεραπευτής.

Τάνια Τσιάκου, Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ, Κλινική ψυχολόγος, σχεσιακή ψυχαναλύτρια , υπό πιστοποίηση ομαδική ψυχοθεραπεύτρια (ΙΣΟΨ).

Δημήτρης Ταχματζίδης, διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , Διδάσκων Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου , υπό πιστοποίηση ομαδικός  ψυχοθεραπευτής (ΙΣΟΨ).

Σταυρούλα Τσιώρου, Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ, Ψυχολόγος , συστημική Ψυχοθεραπεύτρια , υπό πιστοποίηση ομαδική ψυχοθεραπεύτρια (ΙΣΟΨ).

Φαίδρα Γραμμένου, Ιδρυτικό και Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ, συμβουλευτική ψυχολόγος (PgDip), σχεσιακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια

Σεβαστή Γκιόκα, Δόκιμο Τακτικό Μέλος ΙΣΟΨ, Ψυχολόγος , σχεσιακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια ,  υπό πιστοποίηση ομαδική ψυχοθεραπεύτρια (ΙΣΟΨ).

στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ακόμα οι:

Νάντια Ανθοπούλου, ηθοποιός , τραγουδίστρια,  απόφοιτος  ανώτερης δραματικής σχολής Νέου Ελληνικού θεάτρου Γ.Αρμένη, νέα της δισκογραφική δουλειά « έλα τον κόσμο δες».

Μαριλένα Καβάζη, Γερμανόφωνη Ελληνίδα ηθοποιός, απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Αρχή- Νέλλη Καρρά» το 2014. Πτυχίο Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Brian Voll, Καναδός μουσικός και συνθέτης, δεξιοτέχνης πιάνου και φλάουτου, απόφοιτος τμήματος μουσικής και μαθηματικών Πανεπιστήμιο Βατερλό, κλασική, ροκ και τζαζ παιδεία, εκκλησιαστικό πιάνο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο Ο δήμιος του φθόνου αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα να γραφτεί ένα βιβλίο υπό το πρίσμα της σχεσιακής ψυχανάλυσης και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εγχειρίδιο διδαχής της σχεσιακής ψυχανάλυσης από ψυχαναλυτικά ινστιτούτα, πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και ψυχοθεραπευτικούς οργανισμούς που εκπαιδεύουν στην ομαδική ανάλυση και στα ομαδικά δυναμικά.

Ο συγγραφέας, με το παρόν βιβλίο αποκρυσταλλώνει τον τρόπο που σκέφτεται ως κλινικός θεραπευτής για το άτομο, τη δυάδα, την τριάδα, την οικογένεια, την ομάδα, τη μεγάλη ομάδα, την κοινωνία, τις

διεθνικές σχέσεις και τις σχέσεις μεταξύ οργανισμών. Αποτελεί απάντηση σε ένα από τα βιβλία που έχει καθορίσει την κλινική του πράξη και θεωρητική του οπτική, τον Δήμιο του Έρωτα του Irvin Yalom.

Παρατίθενται περιπτώσεις συναφείς με αυτές που παρουσιάζονται στο βιβλίο του Yalom και περιγράφονται περιπτώσεις όπου η επένδυση προς το αντικείμενο σχετίζεται με θαυμασμό και ταυτόχρονα μίσος ή/και ανάγκη καταστροφής του αντικειμένου· δηλαδή, περιπτώσεις όπου το προεξάρχον συναίσθημα ήταν ο φθόνος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χαραλαμπίδης Σταύρος είναι ψυχολόγος,  διδακτικός και εποπτικός ομαδικός ψυχοθεραπευτής και σχεσιακός ψυχαναλυτής , διευθυντής του ινστιτούτου σχεσιακής και ομαδικής ψυχοθεραπείας, εκλεγμένο μέλος συμβουλίου διευθυντών της διεθνούς Ένωσης για την Σχεσιακή Ψυχανάλυση και Ψυχοθεραπεία, μοναδικός Ευρωπαίος Πιστοποιημένος Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής/ Επόπτης για την Ομαδική Ψυχοθεραπεία από το Yalom Institute Usa , μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Διαπροσωπική Ψυχανάλυση William Allanson White Institute, USA, Διδακτικός και Εποπτικός Ψυχαναλυτής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση και στο Πρόγραμμα

Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος στο ΙΣΟΨ, μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την Σχεσιακή Ψυχανάλυση και Ψυχοθεραπεία (IARPP) ,   κλινικό μέλος της αμερικανικής ένωσης ομαδικών ψυχοθεραπευτών ( AGPA)  και της ανατολικής περιφέρειας ομαδικών ψυχοθεραπευτών της Nέας Yόρκης (EGPS), κλινικό μέλος της διεθνούς ένωσης για την ομαδική ανάλυση (GASI) , μέλος της διεθνούς ένωσης για την ομαδική ψυχοθεραπεία και διεργασίες ομάδων (IAGP). Συμπροεδρεύει στο ειδικό γκρουπ για ζευγάρια οικογένειες και ομάδες της διεθνούς ένωσης σχεσιακής ψυχανάλυσης και ψυχοθεραπείας. Τα κλινικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην παράλληλη θεραπεία του άτομου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και στο συντονισμό μεγάλων ομάδων σε διεθνές και πανελλήνιο επίπεδο. Τα συγγραφικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στις ομαδικές διεργασίες μεταξύ οργανισμών, στο φθόνο και το μένος στην αντιμεταβίβαση και μεταβίβαση, στην μελέτη ομαδικών δυναμικών στη μικρή, μεσαία και μεγάλη ομάδα. Το πρόσφατο βιβλίο του «Ο Δήμιος του φθόνου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίσιγμα.