PsychologyNow Team

Στο δρόμο των Συμβουλίων Νέων. Οι νέοι στο Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας

Στο δρόμο των Συμβουλίων Νέων. Οι νέοι στο Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας

PsychologyNow Team

Η ιστορία του εθελοντικού φορέα μας ξεκίνησε το 2017 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα όπως του σεβασμου του περιβάλλοντος, των κοινόχρηστων χώρων, την στήριξη προς τον συνάνθρωπο και τη δημιουργία προτάσεων - λύσεων σε χρόνια προβλήματα του τόπου μας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι νέοι μπορούμε να καταφέρουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας με γνώμονα την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την ομαδικότητα, σε πείσμα όλων τον γεγονότων που σε οδηγούν να μην συμμετέχεις και να απογοητεύεσαι.


Οι δράσεις που προγραμματίζουμε είναι καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, με καθαρισμούς, δενδροφυτεύσεις, εξωραϊσμούς κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία τοιχογραφιών, μηνιαία στήριξη με τρόφιμα σε ευπαθείς οικογένειες εντός της Κοινότητας και καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι δράσεις είναι πολυποίκιλες και δημιουργούνται μέσα από τις καθημερινές ανάγκες μας.

DromoSymvouliwnNewn e1

DromoSymvouliwnNewn e2

Ύστερα από το περασμένο καλοκαίρι και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη το βουνό μας, η Πάρνηθα από τις πυρκαγιές, τον πόνο που νιώσαμε σε κάθε κύτταρο μας και τον αγώνα που δώσαμε όλες εκείνες τις μέρες, νιώσαμε την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τους νέους. Όπως είπαμε οι δράσεις και οι ιδέες έρχονται μέσα από τις ανάγκες και τα βιώματα μας. Είμαστε μέρος της κοινωνίας και πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι είμαστε οι ηλικίες που διαμορφώνουν και αλλάζουν μια κοινωνία.

DromoSymvouliwnNewn e3

DromoSymvouliwnNewn e4

Έτσι λοιπόν, Σαν ένα από τα πιο ενεργά σύμβουλια νέων της Αθήνας δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από το πρόγραμμα YOU.th RO.und TRIP for climate action» (YOUROTRIP) της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Μέσα από τη δράση των τοπικών συμβουλίων νέων, συνομιλούμε, ανταλλάσουμε ιδέες και απόψεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και σχεδιάζουμε δράσεις παρέμβασης όπως καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων και διαμορφώνουμε προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο για την βελτίωση του φυσικού και συνεπώς κοινωνικού περιβάλλοντος.

DromoSymvouliwnNewn e5

DromoSymvouliwnNewn e6

Ευελπιστούμε σε ένα μέλλον, όπου τα Συμβούλια Νέων θα έχουν μια ηχηρή φωνή στα τεκταινόμενα της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος προσβλέπουμε στην οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ των συμβουλίων σε όλη την Ευρώπη αλλά και την δημιουργία νέων ώστε να γίνει πραγματικότητα οι στόχοι του προγράμματος για μια πιο βιώσιμη, πράσινη και ανθρώπινη ζωή.

"Γιατί οι νέοι μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο μας"

Το YOUROTRIP είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ Support for Policy Reform - European Youth Together.

Μάθε περισσότερα στο https://yourotrip.eu/ και ακολούθησε στα social media το hashtag #YouthForClimateAction για να μη χάνεις καμία εξέλιξη!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: Olympic_village_of_Athens

Νέα Γενιά Ολυμπιακού Χωριού
Βόσινας Κωνσταντίνος
Βόσινας Βασίλης


*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...