PsychologyNow Team

5η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους"

5η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους"

PsychologyNow Team

Η ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με τις οργανώσεις "η Καρδιά του Παιδιού", "Σκυτάλη" και της "Ένωσης Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων" θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, στις 15:00, την 5η ενημερωτική εκδήλωση - υβριδική ημερίδα με θέμα "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους".


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικης, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας και Μεταβολισμού, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub.

Η υβριδική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Σίνα 31, Αθήνα και διαδικτυακά κατόπιν εγγραφής στην διεύθυνση:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_2AjfpAoNQ9KULepqsbo3aw,

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ακόλουθοι εξαιρετικοί εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις:

O Άγγελος Αγγελόπουλος, Γενικός Συντονιστής "η Καρδια του Παιδιού" θα αναφερθεί στο έργο και τις δράσεις στήριξης του σωματείου για τα παιδιά με Συγγενή Καρδιοπάθεια (ΣΚ) και τις οικογένειές τους.

Ο Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και Καθηγητής Παθολογίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο θα περιγράψει την αθηροσκλήρωση και θα παρουσιάσει τρόπους αντιμετώπισης.

Ο κος Ιγνάτιος Οικονομίδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, θα αναφερθεί στο ζήτημα Διαβήτης και Καρδιά και την καρδιοπροστασία με νεότερες θεραπείες.

Ο Χρήστος Μανιώτης, καρδιολόγος και ο Όμηρος Παπαδόπουλος, ερευνητής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσουν την την εξελιγμένη υπηρεσία του "Cardio Now" που κάνει δυνατή / εφικτή την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα σε πραγματικό χρόνο.

Ο Andrew Adabie, διευθυντής της AliveCor Limited, θα παρουσιάσει την υπηρεσία "AliveCor" και το πώς o κινητός ΗΚΓ φέρνει επανάσταση στην εξ αποστάσεως υγειονομική περίθαλψη των ασθενών (Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα).

Ο Σταύρος Τερζάκης, αντιπρόεδρος της ΕΠΙΟΝΗ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, θα αναφερθεί στην συμμετοχή των καρδιολογικών ασθενών στην λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Ο Αναστάσιος Μίλκας, επεμβατικός Καρδιολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, θα αναπτύξει τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και στην αξία της συμβολής των εξειδικευμένων φροντιστών.

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.psychologynow.gr, και www.iatronet.gr,

Χορηγός: Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού.

Είσοδος ελεύθερη - θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

EPIONH5hHmerida e

EPIONH5hHmerida PROGRAMMA

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...