PsychologyNow Team

Νέος κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στην παρέμβαση “Ομάδες συζήτησης Ηθικών Διλημμάτων”

Νέος κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στην παρέμβαση “Ομάδες συζήτησης Ηθικών Διλημμάτων”

PsychologyNow Team

Η Πύλη Ελευθερίας έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση έντεκα κύκλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ανακοινώνει την φετινή έναρξη του πρώτου κύκλου στην παρέμβαση «Ομάδες Συζήτησης Ηθικών Διλημμάτων».


Στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση με την ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση των Ηθικών Διλημμάτων και η εκμάθηση ενός χρήσιμου εργαλείου για την καθημερινή εργασιακή πρακτική των επαγγελματιών. Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της διά βίου μάθησης και του σκοπού του σωφρονισμού.

Οι ομάδες συζήτησης Ηθικών Διλημμάτων αφορούν μία βραχυπρόθεσμη και ορισμένου χρόνου παρέμβαση σε καταστήματα κράτησης, ένα πρόγραμμα που συστάθηκε από την ΑΜΚΕ Πύλη Ελευθερίας, και εφαρμόζεται επί επτά συναπτά έτη σε ελληνικές φυλακές.

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν όσοι εργάζονται στο χώρο των ελληνικών καταστημάτων κράτησης, κοινωνικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτές ενηλίκων, άτομα που πραγματοποιούν την Πρακτική του Άσκηση καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες.

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται έπειτα από 4 συναντήσεις , διάρκειας 3 ωρών και πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, με τη μορφή σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Σε κάθε εκπαιδευτικό κύκλο συμμετέχουν 10-15 άτομα, καθώς στόχος είναι τα μέλη να έρθουν βιωματικά σε επαφή με το εκπαιδευτικό υλικό.

Η εκπαίδευση παρέχεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση από τον συμμετέχοντα και χρηματοδοτείται από το Costas M. Lemos Foundation. Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Αναμενόμενα αποτελέσματα είναι η εφαρμογή της παρέμβασης σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης ανά την Ελλάδα με την εποπτεία της Πύλης Ελευθερίας, η γνωριμία και δικτύωση μεταξύ των κοινωνικών επιστημόνων, η αύξηση του αριθμού των επωφελούμενων έγκλειστων ατόμων και η ανάδειξη ενός χρήσιμου και αποτελεσματικού ψυχοεκπαιδευτικού εργαλείου, προσαρμοσμένου στα ελληνικά δεδομένα.

Οι συντονίστριες του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος είναι:
Κωσταρά Ευαγγελία, Ψυχολόγος, Διετής εκπαίδευση στη Δικαστική Συμβουλευτική, εκπαιδευόμενη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και παρέμβαση σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα
Ελισάβετ Τσιούρη, Ψυχολόγος, Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Δικαστική και Νομική Ψυχολογία, Ειδίκευση στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής , θα λάβετε σχετική ενημέρωση έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfhMT1MNaPyuE.../viewform

Email: freedomgate.org@gmail.com
τηλ: 6948070408 (10.00π.μ. - 14.00μ.μ.)
Κατερίνα Λουκοπούλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...