PsychologyNow Team

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης || Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης || Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας

PsychologyNow Team

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, το Σάββατο 2 Απριλίου διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 12μ.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση για τη δράση του Συλλόγου και χορό σε ρυθμούς ZUMBA με την πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ – πιστοποιημένη ZUMBA εκπαιδεύτρια, κα Νατάσα Αλεξάνδρου.  

Από την Παρασκευή 1 Απριλίου έως και την Κυριακή 3 Απριλίου και κατά τις βραδινές ώρες, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου θα φωταγωγηθούν με μπλε χρώμα τα κεντρικά σιντριβάνια της πόλης.  

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας ιδρύθηκε το 1998 από μία μικρή ομάδα γονέων με την αμέριστη συμπαράσταση φίλων και ειδικών επιστημόνων, με σκοπό τη στήριξη ατόμων με αυτισμό του νομού και των οικογενειών τους.

Στην πορεία, οι ανάγκες οδήγησαν στην παροχή υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά.  Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος οργανώνει πολυεπίπεδες δράσεις, συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, άλλους φορείς ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Παράλληλα, λειτουργεί τρεις δομές το Οικοτροφείο «Ελευθερία» που φιλοξενεί 12 ενήλικες, το Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ Ι το πρόγραμμα του οποίου παρακολουθούν 16 ενήλικες με αυτισμό και το Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ με πρωινό και απογευματινό πρόγραμμα για  26 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από 2,5 έως 10 ετών.

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν οι εξής νέες υπηρεσίες :

  •  η Γραμμή Στήριξης για άτομα με αυτισμό, για τις οικογένειές τους και τους φροντιστές τους, οι οποίοι μπορούν να καλούν στο 2410613112 έχοντας τις εξής επιλογές  :

1 : για ψυχοεκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη

2 : για παροχή πληροφοριών και υποστήριξη.

  • Η Υπηρεσία Υποστήριξη Οικογένειας που περιλαμβάνει την εκπαίδευση και υποστήριξη της οικογένειας και προβλέπει συναντήσεις στο περιβάλλον που ζει το παιδί, οργάνωση του χρόνου και του χώρου του παιδιού στο σπίτι, κατευθύνσεις σε θέματα επικοινωνίας, κοινωνικής αλληλεπίδρασης και παιχνιδιού, στις συνθήκες ύπνου, σε δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης, εξωτερικά προγράμματα, εκπαίδευση των γονέων στη διαχείριση συμπεριφορών του παιδιού τους, παρουσία στην κοινότητα.
  • Το έργο «ΔικαίωμΑ» : η δημιουργία μιας διαδικτυακής νομικής βάσης η οποία περιλαμβάνει κωδικοποιημένη τη νομοθεσία για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. Απευθύνεται στις οικογένειες ατόμων με αυτισμό, δημόσιους λειτουργούς, επαγγελματίες. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους μέσω της ιστοσελίδας https://dikaioma.autismthessaly.gr/
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...