PsychologyNow Team

Κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων: Το πρόβλημα είναι το αλκοόλ ή η σχέση που αναπτύσσουν κάποιοι άνθρωποι με αυτό;

Κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων: Το πρόβλημα είναι το αλκοόλ ή η σχέση που αναπτύσσουν κάποιοι άνθρωποι με αυτό;

PsychologyNow Team

Κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων για τις αιτίες και την αντιμετώπιση της προβληματικής σχέσης με το αλκοόλ, αποκλειστικά για ανθρώπους που έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ.


ProgramaLarisaAlkool eΤο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Το πρόβλημα είναι το αλκοόλ ή η σχέση που αναπτύσσουν κάποιοι άνθρωποι με αυτό;» ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ.

Στο σεμινάριο θα προσεγγιστεί μια σειρά ερωτημάτων όπως:

  • Πότε μπορούμε να ορίσουμε μια σχέση με το αλκοόλ ως προβληματική;
  • Τι εννοούμε με τον όρο εξάρτηση από το αλκοόλ;
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατάχρηση του αλκοόλ και από την ανάπτυξη προβληματικής σχέσης με αυτό σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο;
  • Με ποιους τρόπους μπορεί ένας άνθρωπος, που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του;
  • Βοηθούν οι άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες να ξεπεράσει κάποιος πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα του;

 

Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, είναι καλό πριν την έναρξη του, να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες/ στελέχη των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας αντίστοιχα, για να ενημερωθούν πιο διεξοδικά για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα που πραγματοποιούνται στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, το οποίο θα ξεκινήσει την Τρίτη 1/2/2022 και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 18:00 – 20:00, έως και την Τρίτη 15/2/2022 καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα των προγραμμάτων: Θεσσαλονίκη, 2310500477 και Λάρισα, 2410233332, καθημερινά 9.0020.00, έως και την Παρασκευή 28/1/2022 προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές, διαδικτυακές ή δια ζώσης συναντήσεις που προηγούνται των σεμιναρίων.

Για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων από την COVID-19 και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι δωρεάν και απευθύνονται σε κατοίκους των ευρύτερων περιοχών Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Άνθρωποι από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Προγράμματα και να διερευνηθούν οι δυνατότητες εμπλοκής τους.

Για τους/τις συντρόφους και συγγενείς ανθρώπων με προβληματική σχέση με το αλκοόλ υπενθυμίζεται ότι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης και Λάρισας και να λάβουν υποστήριξη σε ατομικό ή/και σε ομαδικό επίπεδο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης
Οδυσσέως 19
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:00
Τηλέφωνο: 2310 500477
Ηλ. Ταχυδρομείο: thessaloniki@selfhelp.gr

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας
Ηρώων Πολυτεχνείου 169 & Κουτσούμπα
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:00
Τηλέφωνο: 2410 233332
Ηλ. Ταχυδρομείο: larisa@selfhelp.gr

Πρόσωπα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

Μανώλης Χαλεπούδης, Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Υπεύθυνος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης.

Κώστας Γκαϊφύλλιας, Κοινωνικός Λειτουργός, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Υπεύθυνος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...