PsychologyNow Team

Κύκλος σεμιναρίων: "Συζητώντας για την προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια και τους τρόπους αντιμετώπισής της"

Κύκλος σεμιναρίων: "Συζητώντας για την προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια και τους τρόπους αντιμετώπισής της"

PsychologyNow Team

Κύκλος σεμιναρίων για ανθρώπους που έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.


Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας θα διενεργήσει κύκλο τριών δίωρων σεμιναρίων με τίτλο: «Συζητώντας για την προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια και τους τρόπους αντιμετώπισης της», το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

Μεταξύ άλλων στο σεμινάριο θα συζητηθούν τα εξής:

  • Η φύση της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια
  • Τα βασικά χαρακτηριστικά της εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, οι δυσκολίες αντιμετώπισής της και οι μύθοι που τη συνοδεύουν.
  • Οι τρόποι αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου και η αξία της αλληλοβοήθειας

Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με τα τυχερά παιχνίδια, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, θα πρέπει πριν την έναρξη του, να πραγματοποιήσουν μία με δύο συναντήσεις γνωριμίας με τους κοινωνικούς επιστήμονες/ στελέχη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, για να ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και να λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα που θα πραγματοποιηθούν στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4/11/2021 και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 18.00 – 20.00, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του προγράμματος: 2410233332, καθημερινά 9.00 – 20.00, έως και την Παρασκευή 29/10/2021, προκειμένου να υπάρχει χρόνος και για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις που προηγούνται των σεμιναρίων.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την COVID – 19 ο αριθμός των ατόμων σε κάθε συνάντηση θα είναι περιορισμένος καθώς επίσης οι συμμετέχουσες/οντες οφείλουν να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών για την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι δωρεάν.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας

Ηρώων Πολυτεχνείου 169 & Κουτσούμπα
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-20:00
Τηλέφωνο: 2410 233332
Ηλ. Ταχυδρομείο: larisa@selfhelp.gr

Πρόσωπα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

Κώστας Γκαϊφύλλιας, Κοινωνικός Λειτουργός, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Υπεύθυνος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Κλειώ Αναστασιάδου, Ψυχολόγος, Στέλεχος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...