PsychologyNow Team

ΕΔΟ ΜΑΖΙ: Γνωριμία & Ενημέρωση

ΕΔΟ ΜΑΖΙ: Γνωριμία & Ενημέρωση

PsychologyNow Team

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο του BipolarLab.edu.gr, με κατανόηση στις δυσκολίες της εποχής που διανύουμε και με σεβασμό στη σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας σας, ανακοινώνει την νέα εθελοντική δράση "Γνωριμία και Ενημέρωση'' για όλους τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την συναισθηματική τους υγεία.


Ποιός είναι ο στόχος της δράσης;

Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την διάθεσή τους και η προαγωγή της συναισθηματικής υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Τι θα γίνεται στη δράση;

Για αρχή θα προσφέρεται μια πρώτη συνάντηση Γνωριμίας σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει δυσκολίες με την συναισθηματική του υγεία με τους ειδικευόμενους ψυχολόγους του Bipolarlab.edu.gr.

Στην δεύτερη συνάντηση θα ακολουθήσει Ενημέρωση για την παρούσα ψυχολογική κατάσταση και ανάγκες του κάθε συμμετέχοντα (ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ).

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου θα δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της υποστήριξης σε ομαδική (ομάδες υποστήριξης) ή ατομική βάση (κοινωνική "συνταγογράφηση" ή "συμφιλίωση").

Όπου κριθεί απαραίτητο και εφόσον αυτό ζητηθεί θα υπάρχει η δυνατότητα παραπομπής σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς (ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ατόμου).

Τέλος παρέχεται η δυνατότητα Συνεχόμενης μέριμνας της πορείας του κάθε ατόμου, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα παροχής περαιτέρω ατομικών συναντήσεων μέσα στο χρόνο (1-3 φορές), με στόχο την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της δράσης, καθώς και την καλύτερη στήριξη των συμμετεχόντων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η Κοινωνική "Συνταγογράφηση" και η "Συμφιλίωση" απευθύνονται σε ανθρώπους που νιώθουν μόνοι, μπορεί να είναι κοινωνικά απομονωμένοι, να έχουν άγχος, σκαμπανεβάσματα στην διάθεση ή να αντιμετωπίζουν γενικότερα προβλήματα με την Ψυχική τους υγεία.

Οι ομάδες κοινωνικής υποστήριξης απευθύνονται σε ανθρώπους με δυσκολίες στη συναισθηματική τους υγεία (Άγχος - κατάθλιψη), με διπολική διαταραχή αλλά και τους συγγενείς τους.

Ποιος παρέχει και επιμελείται την δράση;

Η δράση αυτή παρέχεται χωρίς κόστος από τους ειδικευόμενους Ψυχολόγους του Bipolarlab.edu.gr στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους με την καθοδήγηση και εποπτεία του Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη & των συνεργατών του.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την δράση, το περιεχόμενο των ομάδων και τις παρεμβάσεις "Κοινωνικής συνταγογράφησης" και "Συμφιλίωσης" πατήστε εδώ

Σημαντικές ημερομηνίες;

  • 01/06/2021 - 30/07/2021 περίοδος εγγραφών, συναντήσεων γνωριμίας και ενημέρωσης

  • Αύγουστος = Διακοπές! :)

  • 01/09/2021 - 31/12/2021 περίοδος ομαδικής και ατομικής υποστήριξης

  • 01/03/2022 - 31/12/2022 περίοδος συναντήσεων μέριμνας (follow-ups)

Πως ξεκινάω;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 6970018622 ή ηλεκτρονικά κάνοντας την εγγραφή σας στην φόρμα του edomazi.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...