PsychologyNow Team

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου αναδείχθηκε ΜΚΟ της Χρονιάς στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου αναδείχθηκε ΜΚΟ της Χρονιάς στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards

PsychologyNow Team

Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Κοινωνία κατέκτησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το autismap.gr στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications.


Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε μια λαμπερή βραδιά με την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του ΣΕΒ, καθώς και με ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

KPEmkoThsXronias e1

To autismap.gr αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα autismap.gr δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο υποστήριξης για τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους. Μέσα από το autismap.gr, οι χρήστες μπορούν να  εντοπίζουν γρήγορα , εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις, διεκδικώντας  τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

KPEmkoThsXronias e2

Επιπλέον, έγκριτοι επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό, αρθρογραφούν στο autismap.gr, μεταγράφοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό για τους μη ειδικούς. Σκοπός του autismap.gr είναι να συνεισφέρει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.

KPEmkoThsXronias e3

Εκ μέρους του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, το βραβείο παρέλαβε η Παθολόγος -Επιδημιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Νικολέττα Μαυροειδή, η οποία δήλωσε σχετικά: Η διάκριση του autismap.gr στα Hellenic Responsible Business Awards μάς δίνει την ευκαιρία  να συστήσουμε τον πρώτο ψηφιακό οδηγό για τον αυτισμό στην Ελλάδα σε ευρύτερο κοινό. Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να υποστηρίξετε το autismap.gr.

KPEmkoThsXronias e4

Μάθετε περισσότερα για το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στο www.kpechios.gr και γνωρίστε την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα στο http://www.autismap.gr

Για τους δημοσιογράφους: Η δημοσιοποίηση και η προώθηση του autismap.gr και του περιεχομένου του είναι ζωτικής σημασίας για τη διάχυση της πληροφόρησης, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την υποστήριξη της  κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό.

Εάν είστε εκπρόσωπος των ΜΜΕ ή ενδιαφερόμενος που αναζητά πρόσθετες πληροφορίες προβολής σχετικά με το autismap ή θέλετε να προγραμματίσετε μια συνέντευξη με ένα μέλος της ομάδας μας, επικοινωνήστε με τη Νατάσα Σπαντιδάκη, τηλ. 6942423140, nspantidaki@kpechios.org

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...